ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Στοματικό σεξ

Για να αποφευχθεί ο περιττός κίνδυνος και οι πιθανότητες εμφάνισης σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, είναι καλή ιδέα να κάνετε χρήση προστασίας όταν απολαμβάνετε το στοματικό σεξ
 Το στοματικό σεξ θεωρήθηκε ανέκαθεν ως εναλλακτική λύση ή συμπλήρωμα στη διείσδυση. Ομοίως, πολλοί το βλέπουν ως έναν τρόπο να απολαμβάνουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν τα ενδεχομένως δυσάρεστα πράγματα όπως ο κίνδυνος εγκυμοσύνης
.

Ωστόσο, υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες που οδήγησαν στη δημιουργία πολλών μύθων σχετικά με το στοματικό σεξ και τις πιθανές συνέπειές του.

Μερικοί κίνδυνοι για την υγεία από το στοματικό σεξ


Οι ειδικοί λένε ότι, αν μιλάμε για την πεολειχία ή την αιδοιολειχία, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι εάν το άτομο που το πραγματοποιεί έχει ανοιχτό κόψιμο ή πληγή στο στόμα του. Αυτό ισχύει επίσης και αν η γυναίκα που απολαμβάνει από του στόματος ευχαρίστηση έχει έμμηνο ρήση.

Επιπλέον, εάν ο άνθρωπος που προσφέρει από του στόματος ευχαρίστηση υποφέρει από σύφιλη, ο κίνδυνος μετάδοσης μέσω στοματικού σεξ είναι καλά αποδεδειγμένος.

Είναι κακό το στοματικό σεξ;


Η απάντηση, σε γενικές γραμμές, είναι ένα ηχηρό όχι! Το στοματικό σεξ είναι ένας υπέροχος και φυσικός τρόπος έκφρασης της σεξουαλικότητας. Είναι μια απολαυστική και ικανοποιητική πράξη που υπάρχει στους περισσότερους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο και ασκείται από πολλά ζευγάρια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι, αν και το στοματικό σεξ είναι μια πολύ ευχάριστη και φυσική πρακτική, δεν είναι εντελώς ακίνδυνη.

 
Είναι ακόμα απαραίτητο να εκτελείται υπεύθυνα, με σεβασμό, με υγιεινό τρόπο και με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Και ίσως το πιο σημαντικό, με τη ρητή και ενθουσιώδη συναίνεση και των δύο μερών.

Περιστασιακές σχέσεις


Οι περιστασιακές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που συναντήθηκαν πρόσφατα μοιάζουν να είναι πάντοτε σε άνοδο, ειδικά μεταξύ των νεώτερων ελεύθερων ανθρώπων.

Στην περίπτωση αυτού του τύπου σχέσης, οι άνθρωποι επιλέγουν συχνά την στοματική ευχαρίστηση σε αντίθεση με τη διείσδυση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκυμοσύνης ή η εμφάνιση μιας σεξουαλικώς μεταδιδόμενης ασθένειας. Εξάλλου, το σεξουαλικό ιστορικό του συντρόφου είναι συχνά εντελώς άγνωστο.

Βεβαιωθείτε ότι είστε επαρκώς προστατευμένοι


Παρόλα αυτά, ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε επαρκώς εάν σχεδιάζετε να κάνετε στοματικό σεξ είναι να γνωρίζετε καλά τον σύντροφό σας. Φυσικά, οι άνθρωποι που έχουν ιστορικό απροστάτευτης σεξουαλικής επαφής με πολλαπλούς συντρόφους έχουν στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν – και να μεταδίδουν – σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες.

Γι ‘αυτό πολλοί ειδικοί δηλώνουν ότι αν δεν έχετε σεξουαλική επαφή με έναν σταθερό σύντροφο, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα κάποια μορφή προστασίας.

Έχετε υπόψη ότι αυτό ισχύει και για την πεολειχία – ο άνδρας θα πρέπει πάντα να φοράει προφυλακτικό κατά τη διάρκεια αυτής της πράξης.

Ειδικά προφυλακτικά



Υπάρχουν διάφορα προφυλακτικά στην αγορά ειδικά σχεδιασμένα για το στοματικό σεξ. Συχνά αρωματίζονται με κάποια πρόσθετη ουσία προς όφελος του ατόμου που εκτελεί αυτό το είδος του σεξ. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμα και ειδικά προφυλακτικά που προορίζονται για την αιδοιολιχεία, τα οποία εμποδίζουν την άμεση επαφή με τα γεννητικά όργανα.

Ο μύθος για τον καρκίνο


Όποιος και αν είναι ο τύπος καρκίνου για τον οποίον μιλάμε, ποτέ δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί μία μόνο αιτία που τον προκαλεί.

Στην περίπτωση του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του λάρυγγα), ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων μπορεί να είναι μια από τις αιτίες. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι το στοματικό σεξ προκαλεί καρκίνο.

Ένας μύθος για τις γυναίκες που μισούν την πεολειχία

το στοματικό σεξ


Επιπλέον, αυτός είναι ένας άλλος ψευδής μύθος για το στοματικό σεξ που έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, η φιλελεύθερη κοινωνική στάση απέναντι στο σεξ είναι πολύ πιο διαδεδομένη. Έτσι, πολλά από τα ταμπού που δημιουργήθηκαν από τις  θρησκευτικές ή τις παραδοσιακές ηθικές αξίες έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό.

  
Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες λένε ότι προτιμούν να εκτελούν την πεολειχία στον σύντροφό τους παρά να τους πραγματοποιούν την αιδοιολειχία. Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουν ότι αυτό αρέσει στους συντρόφους τους και νιώθουν ευχαρίστηση ότι προσφέρουν ευχαρίστηση στον άλλον. Για πολλούς άνδρες, αυτή η πράξη τους κάνει να νιώθουν αγαπημένοι και εκτιμημένοι.

Συμβουλές για ασφαλές στοματικό σεξ


    Όπως αναφέραμε, θα πρέπει να αποφεύγετε το στοματικό σεξ, εάν έχετε πληγές στο στόμα, κοιλότητες, ορθοδοντικές συσκευές κλπ.
    Απαιτείται υγιεινή και προσοχή. Μην χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα ή την οδοντόβουρτσα λίγο πριν κάνετε το στοματικό σεξ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα ούλα. Έτσι, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο το στοματικό διάλυμα πριν και μετά την εκτέλεση του στοματικού σεξ.
    Βεβαιωθείτε ότι τα γεννητικά όργανα του συντρόφου σας δεν έχουν περικοπές, πληγές, εκκρίσεις ή φλεγμονή. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να αποφύγετε το στοματικό σεξ.
    Η χρήση προφυλακτικού είναι πάντα μια καλή ιδέα. Αυτό δεν ισχύει μόνο όταν μιλάμε για διείσδυση, αλλά και για το στοματικό σεξ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ