ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Νέες οδηγίες για τη θεραπεία του HIV

• AFP - Ο Παγκόσμιος Οργάνισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε τη Δευτέρα, παραμονή της Παγκόσμιας ημέρας του AIDS, νέες οδηγίες για τη θεραπεία του HIV, λέγοντας ότι οι φαρμακευτικές αγωγές θα πρέπει να χορηγούνται νωρίτερα και μάλιστα να συνταγογραφούνται σε θηλάζουσες μητέρες.

• NEW YORK (Reuters Health) - Σε άτομα που έχουν μολυνθεί απο τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), τον ιό που προκαλεί το AIDS, η συμπεριφορά υψηλού κινδύνου, η ίδια η λοίμωξη HIV, καθώς και η καθυστερημένη έναρξη και η πρόωρη διακοπή της αντι-HIV θεραπείας συμβάλλουν στην ουσιαστική μείωση του προσδόκιμου ζωής.

• Νέες οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνουν ότι θα προτείνουν τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης της σταβουδίνης, του πιο συνηθισμένου αντιρετροϊικού φαρμάκου, λόγω των μακροχρόνιων και μη αναστρέψιμων παρενεργειών σε ασθενείς με ανοσοανεπάρκεια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι νευρολογικές διαταραχές (μούδιασμα και πόνος από καύσο στα χέρια και στα πόδια) καθώς και η λιποατροφία, μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από σημαντική απώλεια σωματικού λίπους. Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, και οι δύο καταστάσεις προκαλούν αναπηρία και παραμόρφωση.

• Φαρμακευτική έρευνα και εταιρείες βιοτεχνολογίας δοκιμάζουν 97 νέα φάρμακα και εμβόλια για τη θεραπεία και την πρόληψη του HIV/AIDS.

• Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, το Ινστιτούτο του AIDS (TAI), μια από τις κορυφαίες οργανώσεις προάσπισης για την υποστήριξη των ατόμων με HIV/AIDS εντάχθηκε στο πλευρό του Νομπελίστα Dr. Francoise Barre-Sinoussi, στην έκκλησή του προς τις κυβερνήσεις, προς άλλες οργανώσεις προάσπισης ασθενών και προς την ερευνητική κοινότητα να επεκτείνει τη θεραπευτική έρευνα για το εμβόλιο του HIV.

• Περίπου 33.4 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS, (33 εκατομμύρια ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων το 2007), όμως, σύμφωνα με αναφορά των Ηνωμένων εθνών, λόγω της διαθεσιμότητας των φαρμάκων, έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής.

• Το AIDS αποτελεί την κυρίαρχη αιτία θανάτου σε νεαρές γυναίκες: Στην πρώτη παγκόσμια μελέτη για την υγεία των γυναικών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο ιός του AIDS, είναι η κυρίαρχη αιτία θανάτου ανάμεσα στις γυναίκες ηλικιών 15-44


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ