ΜΕΝΟΥ

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Πρόβλημα Στα Νεφρά

 Πρόβλημα στα Νεφρά: Τα 8 πρόωρα σημάδια – Τι πρέπει να προσέξετε - ΦΙΛΟΙ  ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Όταν υπάρχει πρόβλημα στα νεφρά, επηρεάζονται ταυτόχρονα πολλά άλλα όργανα του σώματος μας.

Τα νεφρά έχουν ως κύριο σκοπό να φιλτράρουν και να καθαρίσουν το αίμα.

Επιπλέον, αποβάλλουν τις τοξίνες και απορροφούν στο σώμα τα υγιεινά συστατικά των τροφών.

Όταν λοιπόν τα νεφρά δεν μπορούν να κάνουν σωστά αυτές τις εργασίες φιλτραρίσματος στο σώμα, τότε χάνουμε τις θρεπτικές και ωφέλιμες ουσίες που χρειαζόμαστε από τις τροφές, ενώ παραμένουν στον οργανισμό μας τα βλαβερά συστατικά. 

Ευτυχώς, το σώμα μας εμφανίζει ορισμένα αρχικά αλλά και επόμενα προειδοποιητικά σημάδια.

Έτσι ώστε να δείξει πως τα φίλτρα μας, δηλαδή τα νεφρά, αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Θα πρέπει λοιπόν να δράσουμε άμεσα, πριν να καταστραφεί ολόκληρο το σύστημα φιλτραρίσματος.

7 προειδοποιητικά σημάδια για πρόβλημα στα νεφρά

Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψετε ποια είναι τα 7 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στα νεφρά και μπορεί να είναι τοξικά. Ποια είναι επίσης η νούμερο ένα αιτία και πως μπορείτε να προλάβετε μια κατάσταση τοξικότητας. Ή να αποφύγετε το τελικό στάδιο καταστροφής των νεφρών, βάζοντας άμεσα στη διατροφή σας τις καλύτερες τροφές για την αποτοξίνωση τους.

Δύο σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια που θα παρατηρήσετε όταν υπάρχει τοξικότητα και πρόβλημα στα νεφρά, είναι:

  • Η μεταλλική γεύση στο στόμα ή η γεύση αμμωνίας, επειδή οι τοξίνες που δεν μπορούν να αποβληθούν κυκλοφορούν πλέον σε ολόκληρο το σώμα. 
  • Το επόμενο ενδεικτικό σημάδι είναι η φαγούρα και η δημιουργία ξηροδερμίας.

Η συσσώρευση δηλαδή, άχρηστων προϊόντων στο αίμα μπορεί να προκαλέσει δερματική αντίδραση, με αποτέλεσμα τα εξανθήματα ή την έντονη φαγούρα. 

 

Επιπλέον προειδοποιητικά σημάδια για πρόβλημα στα νεφρά

Τα επόμενα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι η τοξικότητα παραμένει και εξαπλώνεται είναι:

  • Το πρήξιμο στα χέρια ή τα πόδια και ειδικά στους αστραγάλους.

Όταν δε γίνεται σωστή λειτουργία των νεφρών, μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νατρίου. Αυτή με τη σειρά της μπορεί να δημιουργήσει πρήξιμο στα χέρια και τα πόδια, με περισσότερη ένταση στους αστραγάλους.

  • Το επόμενο σημάδι τοξικότητας είναι το οίδημα δηλαδή το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, που φαίνεται σαν φουσκωμένο ή πρησμένο δέρμα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα νεφρά στέλνουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης στα ούρα, αντί να την κρατούν στο σώμα.

Η πρωτεΐνη στα ούρα μάλιστα, μπορεί να είναι ακόμη και ένα αρχικό σημάδι ότι τα φίλτρα των νεφρών έχουν υποστεί βλάβη. 

Αν κάνετε ένα τεστ και σας ενημερώσει ο γιατρός σας ότι έχετε υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης στα ούρα, τότε θα πρέπει να υποπτευθείτε πως τα νεφρά σας έχουν τοξίνες και έχουν αρχίσει να καταστρέφονται.

Αυτό μπορεί να ισχύει αν παρατηρήσετε επίσης τα ούρα σας να είναι αφρισμένα. Να παρουσιάζουν δηλαδή υπερβολικές φυσαλίδες, όπως όταν ανακατεύουμε τα αυγά. Είναι μια ένδειξη που δηλώνει πλεόνασμα πρωτεΐνης στα ούρα.

3 προειδοποιητικά σημάδια για προχωρημένη τοξικότητα 

 Το πέμπτο και ένα πολύ συχνό σύμπτωμα της τοξικότητας των νεφρών όταν πλέον υπάρχει σοβαρή μείωση της νεφρικής λειτουργίας, είναι:

  • Η έντονη εξάντληση, το πρόβλημα συγκέντρωσης και η αδυναμία.

Εκτός από την εξάντληση, το σύμπτωμα αυτό μπορεί να επεκταθεί και στον ύπνο, κάνοντας πιο δύσκολο να κοιμηθούμε. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεφρά δε φιλτράρουν σωστά και οι τοξίνες παραμένουν στο αίμα, αντί να φεύγουν από το σώμα μέσω των ούρων.

Το επόμενο προειδοποιητικό σημάδι που δείχνει πως τα νεφρά μπορεί να είναι τοξικά, είναι:

  • Προβλήματα που σχετίζονται με τα ούρα, όπως είναι δηλαδή το αίμα και η συχνοουρία.

Η συχνοουρία όμως μπορεί να οφείλεται σε πολλές άλλες παθήσεις, όπως είναι η ουρολοίμωξη ή η διόγκωση του προστάτη στους άνδρες.

Αν αισθάνεστε την ανάγκη να ουρείτε πιο συχνά και ειδικά τη νύχτα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι νεφρικής νόσου. Μπορεί να συμβαίνει όταν τα φίλτρα των νεφρών είναι κατεστραμμένα και μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της επιθυμίας για ούρηση.

Μπορεί επίσης να υπάρχει πρόβλημα αν βλέπετε αίμα στα ούρα σας και δεν έχετε φάει παντζάρια, που προκαλούν αυτό το φαινόμενο.

Τα υγιή νεφρά συνήθως διατηρούν τα αιμοσφαίρια στο σώμα, όταν φιλτράρουν τα απόβλητα από το αίμα για να δημιουργήσουν ούρα. Όταν όμως τα φίλτρα των νεφρών έχουν καταστραφεί, αυτά τα αιμοσφαίρια μπορεί να αρχίσουν να «διαρρέουν» στα ούρα.

Εκτός από την ένδειξη νεφρικής νόσου, το αίμα στα ούρα μπορεί να είναι ένα ενδεικτικό σημάδι για όγκους, πέτρες στα νεφρά ή κάποια λοίμωξη. 

Ένα λιγότερο γνωστό σύμπτωμα

Το έβδομο και τελευταίο προειδοποιητικό σημάδι για ένδειξη τοξικότητας στα νεφρά, το οποίο όμως δεν είναι τόσο γνωστό, είναι:

  • Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο σώμα.

Η λειτουργία όμως των νεφρών, είναι σημαντική για τη μετατροπή της αδρανής μορφής της βιταμίνης D στην ενεργή μορφή της στον οργανισμό.

Χωρίς δηλαδή την καλή και φυσιολογική λειτουργία των νεφρών, δε θα μπορείτε να μετατρέψετε τη βιταμίνη D στην ενεργή φόρμα της. Έτσι ώστε, να πάρει ο οργανισμός όλα τα οφέλη της.

Αυτό σημαίνει ότι το σώμα θα εμφανίζει έλλειψη βιταμίνης D.

Άσχετα από το πόσα λεπτά ή ώρες κάθεστε στον ήλιο, αν επιλέγετε τροφές που την περιέχουν ή αν παίρνετε ακόμη και συμπληρώματα της.

Η βασική αιτία για την τοξικότητα στα νεφρά

Όσο και αν πιστεύετε άλλες βασικές αιτίες για την τοξικότητα των νεφρών, η νούμερο ένα αιτία για αυτή είναι ο διαβήτης. Ειδικά όταν η διάγνωση του έγινε σε πολύ νεαρή ηλικία.

Ο διαβήτης μπορεί κυριολεκτικά να διαλύσει τα νεφρά!

Ειδικά όταν έχετε πολύ υψηλά επίπεδα γλυκόζης που κυλά στο αίμα, αλλά και στα υπόλοιπα όργανα.

Τα νεφρά είναι το ένα από τα τέσσερα όργανα τα οποία μπορεί πραγματικά να διαλύσει η υπερβολική γλυκόζη. Τα άλλα τρία όργανα είναι η καρδιά και οι αρτηρίες της, ο εγκέφαλος και τα μάτια.

Θα σας αναφέρω κάτι πολύ χαρακτηριστικό που διάβασα και δίνω με τη σειρά μου τροφή για σκέψη…

Τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρων στο αίμα είναι περίπου 80 mg/dL. Αυτό σημαίνει 4 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή μια κουταλιά του τσαγιού ζάχαρης.

Ένα μέσο άτομο όμως, καταναλώνει συνήθως πολύ περισσότερη ζάχαρη στην ημέρα του. Ειδικά όταν πίνει αναψυκτικά που περιέχουν από 8 κουταλιές ζάχαρη και πάνω ή όταν προτιμά συσκευασμένα ή μη γλυκίσματα.

Σημαντικές κινήσεις όταν υπάρχει σοβαρή τοξικότητα στα νεφρά

Αν έχετε νεφρική νόσο τελικού σταδίου, είναι κρίσιμο να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση φωσφόρου και καλίου.

Αν όμως δεν έχετε σοβαρή νεφρική βλάβη, το κάλιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για την υποστήριξη και την προστασία των νεφρών σας.

Ποιες τροφές λοιπόν θα πρέπει να βάλετε άμεσα στη διατροφή σας ώστε να ξεκινήσει η αποτοξίνωση των νεφρών;

Καταρχήν θα πρέπει να αρχίσετε μια διατροφή με χαμηλούς και μόνο καλής ποιότητας υδατάνθρακες. 


Οι υπόλοιπες πιο σημαντικές τροφές είναι:

  • Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • Τα σπαράγγια
  • Η λαχανίδα ή αλλιώς κέιλ (Kale)
  • Από πρωτεΐνες είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, αλλά και το βιολογικό κρέας
  • Από αλάτι, θα πρέπει να προτιμάτε το ποιοτικό θαλασσινό αλάτι και,

Είναι επίσης πολύ σημαντικό, να πίνετε οπωσδήποτε 2.5 λίτρα νερό την ημέρα.

Τελευταίες σκέψεις για πιθανό πρόβλημα στα νεφρά από τοξίνες

Θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ τις τροφές που περιέχουν φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα. Ειδικά, όταν ήδη επιβαρύνετε τα νεφρά σας με φάρμακα.

Είναι επίσης προτιμότερο να επιλέγετε μόνο βιολογικό καφέ, έστω προσωρινά, μέχρι να λειτουργήσει η αποτοξίνωση στα νεφρά.

Φυσικά, ο γιατρός σας είναι ο μοναδικός αρμόδιος για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Εκείνος θα σας ενημερώσει αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα με τα νεφρά σας και τι θα πρέπει να κάνετε.

Τα νεφρά είναι από τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα μας.

Αν παρατηρήσετε ένα ή περισσότερα από τα 7 προειδοποιητικά σημάδια, φροντίστε άμεσα για την αποτοξίνωση και τη θεραπεία τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ