ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Τσάι Για Τους Πνεύμονες ΚΑΙ Το Αναπνευστικό Σύστημα

 

Πως θα ετοιμάσετε το τσάι για τους πνεύμονες

Το ρόφημα αυτό είναι πολύ εύκολο στην ετοιμασία του.

Ακόμη και αν δεν έχετε όλα τα συστατικά στην κουζίνα σας, είναι πολύ εύκολο να τα βρείτε στην αγορά.

Ας δούμε αναλυτικά τα συστατικά του εξαιρετικού αυτού ροφήματος που έστω και η μία κούπα, θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία και τον καθαρισμό των πνευμόνων και του αναπνευστικού συστήματος.

1ο Συστατικό – Θυμάρι

Μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και μαγική η δύναμη του θυμαριού.

Ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους σύστημα, ενώ είναι μια βόμβα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Πολλοί από σας γνωρίζετε το θυμάρι από τη μαγειρική. Είναι εξαιρετικό για την ετοιμασία του κρέατος, των πουλερικών ή των ψαριών.

Το θυμάρι αποτελεί επίσης και ένα από τα βασικά συστατικά του λικέρ Βενεδικτίνη.

Ίσως όμως δεν γνωρίζετε πόσα μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας. 

 

Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, λειτουργεί σαν αντισηπτικό, μειώνει το βήχα και απομακρύνει τη βλέννα που στέκεται συνήθως στην αναπνευστική μας οδό.

Το θυμάρι όπως και η ρίγανη, θεωρούνται σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες από τα πιο δραστικά βότανα της Φύσης.

Είναι “διάσημα” για την αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή τους δράση.

Το θυμάρι βοηθάει ενεργά τον οργανισμό και το σώμα μας να ξεπεράσει πιο εύκολα τις ιώσεις, το κρυολόγημα, το βήμα και τις βλέννες.

Μια μελέτη έδειξε ότι μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να απομακρύνει τα συμπτώματα της βρογχίτιδας και της πλευρίτιδας. Αποτελώντας μάλιστα ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τις μολύνσεις των πνευμόνων.

Οι σημαντικές ιδιότητες του θυμαριού το κάνουν επίσης χρήσιμο σε χρόνιες μυκητιακές λοιμώξεις.

Ενώ παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μολύνσεις του λαιμού και των πνευμόνων, αλλά και για την ανακούφιση από το βήχα και τον ερεθισμένο λαιμό.

2ο Συστατικό – Τζίντζερ

Το τζίντζερ περιέχει πολύ ισχυρά μικροθρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι βασικά στοιχεία των τροφών.

Τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας, για να συντονίσουν μια σειρά φυσιολογικών λειτουργιών για τη διατήρηση της υγείας.

Το τζίντζερ μπορεί να προστατεύσει τους πνεύμονες από λοιμώξεις, ιούς και βακτήρια, ενώ έχει γενικά αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση στο σώμα.

Μπορεί επιπλέον να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονες, επειδή μειώνει τις φλεγμονές και απομακρύνει τις τοξίνες από το αναπνευστικό μας σύστημα.

Το τζίντζερ είναι εξαιρετικά σημαντικό στην αποτοξίνωση των πνευμόνων, επειδή περιέχει πολλαπλές χημικές ενώσεις. Αυτές βοηθούν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά οι πνεύμονες, απομακρύνοντας τη ρύπανση από τη δίοδο του αέρα πριν να τους ερεθίσει. 

3ο Συστατικό – Μέλι

Το μέλι έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες, καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς και μειώνει τις φλεγμονές και το βήχα. 

Ανοίγει επίσης δίοδο στους αεραγωγούς του σώματος μας, ενώ διαλύει με φυσικό τρόπο τη βλέννα που κάνει δύσκολη την αναπνοή.

Το μέλι βοηθάει στη μείωση των αλλεργικών συμπτωμάτων και μπορεί να απαλύνει τον έντονο βήχα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. 

Είναι μια φυσική θεραπεία για τα κρυολογήματα και βοηθάει παρέχοντας μια απαλή επικάλυψη στο λαιμό. Η ιδιαίτερα γλυκιά του γεύση, διεγείρει τις νευρικές απολήξεις που προστατεύουν το λαιμό και προκαλούν βήχα.

Το μέλι που δίνεται πριν από τον ύπνο των παιδιών σε μικρή δόση, μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση από το νυκτερινό βήχα. 

Μειώνει τη συχνότητα, τη σοβαρότητα, αλλά και το βαθμό ενόχλησης του νυχτερινού βήχα και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την ανακούφιση από μολύνσεις του άνω αναπνευστικού συστήματος, όπως είναι ο βήχας. 

Πως θα ετοιμάσετε το τσάι για τους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα

Αυτά είναι τα τρία πολύ απλά συστατικά που χρειαζόμαστε για αυτό το εκπληκτικό ρόφημα.

Έτσι ώστε να πάρετε όλες τις εξαιρετικές ιδιότητες τους, αλλά και τα αποτελέσματα που θέλετε για καλύτερη αναπνοή.

 

Για το ρόφημα αυτό θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα νερό
  • ½ κουταλάκι τσαγιού αλεσμένο θυμάρι (αποξηραμένο ή φρέσκο)
  • ¼ κουταλάκι τσαγιού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι τσαγιού μέλι

Για να το ετοιμάσετε, μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το θυμάρι και το τζίντζερ, αφήνετε για 3-4 λεπτά και στραγγίζετε σε μια κούπα. Προσθέτετε τέλος το μέλι, ανακατεύετε καλά και πίνετε πολύ αργά.

Αν πριν πιείτε το ρόφημα, πλησιάσετε τη μύτη σας στην κούπα και πάρετε βαθιές αναπνοές, θα καταλάβετε αμέσως να ανοίγουν οι αεραγωγοί σας και θα αισθανθείτε πιο ελεύθερη την αναπνοή σας.

Όταν θα πιείτε το συγκεκριμένο τσάι για τους πνεύμονες, θα διαπιστώσετε πως παίρνει περισσότερο οξυγόνο ο οργανισμός και τα κύτταρα σας.

Επιπλέον, οι πνεύμονες θα είναι πιο ανοιχτοί και γενικά θα παρατηρήσετε άμεσες αλλαγές στο αναπνευστικό σας σύστημα.

Τελευταίες πινελιές για το τσάι για τους πνεύμονες

Το ρόφημα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη βελτίωση της υγείας και ειδικά των πνευμόνων μας.

Στείλτε λοιπόν το άρθρο στην οικογένεια ή τους φίλους σας και βοηθήστε να το δοκιμάσουν και άλλα άτομα, που ίσως το χρειάζονται άμεσα.

Παρά το ότι τα συστατικά του ροφήματος είναι όλα πολύ υγιεινά για τον οργανισμό, είναι προτιμότερο να ρωτήσετε πρώτα με το γιατρό σας πριν να ξεκινήσετε την κατανάλωση του.

Με μία μόνο κούπα από το ρόφημα αυτό, μπορείτε να διαπιστώσετε σημαντική διαφορά στους πνεύμονες και το αναπνευστικό σας σύστημα. Θα βοηθήσει να αναπνεύσετε πολύ πιο εύκολα, θα καταπραΰνει το βήχα και θα συμβάλει στην καταπολέμηση της ρινικής συμφόρησης και των φλεγμονών.

Εσείς γνωρίζετε για το παραπάνω τσάι για τους πνεύμονες;

Εσείς γνωρίζετε πως μία κούπα από το παραπάνω ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων και του αναπνευστικού μας συστήματος;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ