ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Τα συστατικά της τέλειας αντιρυτιδικής κρέμας



Ποια συστατικά πρέπει να έχει η ιδανική κρέμα; Για να αποκτήσετε σφριγηλή, λαμπερή και μεταξένια επιδερμίδα θα πρέπει να επιλέξετε σωστά από την πληθώρα των καλλυντικών. Μάθετε ποιές είναι οι ωφέλιμες για την επιδερμίδα ουσίες που που προλαμβάνουν τις ρυτίδες, τη ξηρότητα και τις βλάβες του δέρματος, και σας βοηθούν να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας νεανική!

Υαλουρονικό οξύ

Φυσικό συστατικό της επιδερμίδας που συγκρατεί την υγρασία του δέρματος (ένα μόριο υαλουρονικού οξέως αιχμαλωτίζει εκατό μόρια νερού!). Όταν αρχίζει να μειώνεται η συγκέντρωσή του, το δέρμα εμφανίζεται λιγότερο σφριγηλό και δροσερό. Υπεύθυνο για τη μείωση αυτή είναι το ένζυμο υαλουρονιδάση, το οποίο αυξάνεται με την πρόοδο της ηλικίας και τείνει να καταστρέφει τα μόρια του υαλουρονικού οξέως.

Λιποϊκό οξύ

Καταπολεμάει τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και ενισχύει τη δράση των αντιοξειδωτικών ουσιών. Σε συνδυασμό με το συστατικό DMAE (διμεθυλαμινοαιθανόλη) εμποδίζει τον εκφυλισμό του κολλαγόνου, από το οποίο αποτελείται κατά 70% το δέρμα.

Βούτυρο καριτέ

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα, που το καθιστούν ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό, το οποίο κάνει πιο ελαστικό το δέρμα, το προστατεύει από τις φλεγμονές, το αναζωογονεί και το θρέφει σε βάθος κρατώντας μακριά την ξηρότητα.

Κεραμίδες

Είναι λιπιδικές ουσίες που γεμίζουν τα κενά μεταξύ των κυττάρων, ενισχύοντας έτσι τη πυκνότητα του δέρματος και τη σφριγηλότητα. Επιπλέον, προλαμβάνουν την αφυδάτωση, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το δέρμα τους οι γυναίκες άνω των 40.

Βλαστοκύτταρα

Η τελευταία εξέλιξη στο χώρο των καλλυντικώ είναι η χρήση φυτικών βλαστοκυττάρων. Εξάγονται από τις ρίζες ή τη φλούδα των φυτών (αυτό συμβαίνει για παράδειγμα με ένα είδος μήλου) και είναι τα νέα συστατικά των προϊόντων δερματικής αναζωογόνησης.

Φυτοοιστρογόνα

Οι ορμόνες φυτικές προέλευσης αυξάνουν την ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί το νερό. Οι ισοφλαβόνες της σόγιας χαρίζουν σφριγηλότητα και ελαστικότητα στα ώριμα δέρματα, ενώ τα φυτοοιστρογόνα που εξάγονται από το τζίνσενγκ, τον λυκίσκο και τη σάλβια ενδείκνυνται για πιο νεανικές και σμηγματορροϊκές επιδερμίδες.

Φυτικά έλαια

Διακρίνονται για τις μαλακτικές και προστατευτικές τους ιδιότητες. Διαθέτουν λιπίδια παρόμοια με αυτά της επιδερμίδας και είναι σε θέση να φροντίζουν την υδρολιπιδική μεμβράνη του δέρματος. Όντας πλούσια σε βιταμίνες (όπως το έλαιο του αβοκάντου και της σόγιας), λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά συστατικά, διεισδύουν σε βάθος και θρέφουν το δέρμα χωρίς να φράζουν τους πόρους του.

Πρωτεΐνες μεταξιού

Οι πρωτεΐνες μεταξιού δημιουργούν μία αόρατη μεμβράνη που προστατεύει και μαλακώνει την επιδερμίδα. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε σερίνη, διακρίνονται για την ενυδατική δράση τους, γι’ αυτό και ενδείκνυνται για τα ξηρά δέρματα.

Ρετινόλη

Πρόκειται για τη βιταμίνη Α,την πιο σημαντική βιταμίνη για το δέρμα, καθότι ρυθμίζει την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και «σιδερώνει» τις ρυτίδες και τα σημάδια έκφρασης.

Βιταμίνες

Από τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές βιταμίνες είναι η βιταμίνη Ε, καθώς προλαμβάνει την οξείδωση που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προστατεύει από τις βλάβες των υπεριωδών ακτινών. Η βιταμίνη C, αντιθέτως, ευνοεί τη σύνθεση κολλαγόνου κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό και τα τριχοειδή αγγεία πιο δυνατά, ενώ την ίδια στιγμή φωτίζει την επιδερμίδα. Τέλος, η βιταμίνη F, η οποία αποτελείται από λινολεϊκό, λινολενικό και αραχιδονικό οξύ, ενδείκνυται ιδιαίτερα για την καταπολέμηση της ξηροδερμίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ