ΜΕΝΟΥ

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Καλοκαιρινές διακοπές και προστασία.



Ήρθε το καλοκαιράκι και όλοι ξεχύνονται στις κοντινές παραλίες να αποκτήσουν το πολυπόθητο μαύρισμα, πριν εγκαταλείψουν το μέρος που διαμένουν για τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές διακοπές. Ο ήλιος έχει γίνει εχθρός για τον ανθρώπινο οργανισμό αν δεν τον προστατεύσουμε σωστά.

 

Παρ'όλο που ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει φυσικό μηχανισμό προστασίας απέναντι στον ήλιο, που ονομάζεται μελανίνη, μόνη της χωρίς προστασία αντηλιακού και έκθεση στον ήλιο τις ώρες που δεν είναι τόσο επικίνδυνος έχει επιπτώσεις, άλλες εμφανείς και άλλες όχι .Ωστόσο για να αρχίσει να λειτουργεί η παραγωγή της μελανίνης πρέπει να περάσουν περίπου 48ώρες μετά την πρώτη έκθεση στον ήλιο. Ιδιαίτερα τα παιδιά χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή στον ήλιο, γιατί έχουν λιγότερη μελανίνη από τους ενήλικες και το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο.

 

Απαραίτητο αξεσουάρ που πρέπει να μας συνοδεύει στην παραλία είναι, ένα καλό αντηλιακό. Το αντηλιακό πρέπει να το φοράμε μισή ώρα πριν την εμφάνιση μας στην παραλία και να το ανανεώνουμε κάθε μισή ώρα. Ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας πρέπει να παίρνουμε το κατάλληλο αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες(UVA και UVB),ένας δερματολόγος θα μπορούσε να βοηθήσει στην σωστή επιλογή του αντηλιακού σας.

 

Τόσο τα εγκαύματα όσο και η αφυδάτωση αποτελούν τους κυριότερους κινδύνους του καλοκαιριού, που προκαλούνται λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Τα λεγόμενα after sun προϊόντα ενυδατώνουν και ανακουφίζουν το δέρμα, προλαμβάνουν την ξηροδερμία και βοηθούν την επιδερμίδα να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την έκθεση στον ήλιο.

 

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS

 

  • Αποφύγετε τον ήλιο από τις 11πμ. έως τις 4μμ.
  • Προτιμάτε ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  • Βασικό εφόδιο το καπέλο για την προστασία του προσώπου και του κεφαλιού.
  • Να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου.
  • Να προτιμάτε να κινείστε και να βρίσκεστε σε μέρη με σκιά.
  • Χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
  • Απλώστε το αντηλιακό μισή ώρα περίπου πριν εκτεθείτε στον ήλιο.
  • Ανανεώστε το αντηλιακό σας ακόμη και αν είναι αδιάβροχο έπειτα από το μπάνιο.

 

Έτσι θα προστατεύσετε τον οργανισμό σας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και οι διακοπές σας θα κυλίσουν όπως ακριβώς τις έχετε ονειρευτεί χωρίς να προκαλέσετε προβλήματα στην υγεία σας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ