ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Τα προβλήματα στο ζευγάρι

 Στους μακροχρόνιους δεσμούς είναι εξαιρετικά σπάνιο να μη δημιουργούνται προβλήματα στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Και όταν αυτά έρχονται, αφορούν και στους δύο παρτενέρ. Οι Μάστερς και Τζόνσον πρώτοι διατύπωσαν την άποψη ότι σε ένα σεξουαλικό πρόβλημα δεν υπάρχει αμέτοχος παρτενέρ. Αν αντιμετωπίσετε και εσείς κάποιο δυσκολία στην ερωτική σας ζωή, αποκλείεται ο παρτενέρ σας να μη δέχεται τις επιπτώσεις της ή να μην ευθύνεται έως ένα βαθμό για την ύπαρξή της, είτε γιατί η κατάστασή σας περιορίζει τη σεξουαλική του ευχαρίστηση είτε γιατί το έτερό σας ήμισυ όχι μόνο προκάλεσε, αλλά και διατηρεί το πρόβλημά σας. Και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Δυστυχώς όμως, πολλά ζευγάρια έχουν αποδεχθεί σιωπηρά να μη μιλούν για τις ανεπάρκειές τους, γιατί φοβούνται μήπως απειληθεί η ισορροπία της σχέσης τους. Ωστόσο δεν νοείται σχέση, όταν ο ένας ή και οι δύο παρτενέρ δεν αντλούν ευχαρίστηση από το δεσμό τους, μπλοκάροντας έτσι κάθε πιθανότητα για να τον σώσουν.

Τα πιο κοινά παράπονα

Αντίθετα με όσα πιστεύει ο κόσμος, τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια είναι, τις πιο πολλές φορές, άσχετα με σωματικές ιδιαιτερότητες και έχουν άλλες αιτίες. Οπως:

  • Φοβίες για το σεξ
  • Ελλειψη επικοινωνίας
  • Δυσφορία για την οικειότητα ανάμεσα στους δύο: "Ελλειψη συναίνεσης για τη σεξουαλική δραστηριότητα"
  • Η πίεση για πρωταθλητισμό στο σεξ
  • Προβλήματα με ανιαρό και δυσάρεστο σεξ
  • Αγνοια για τα σεξουαλικά θέματα

Τα προβλήματα αυτού του είδους μπορούν να επιλυθούν, όταν οι ερωτικοί σύντροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους και βλέπουν το σεξ με ανοιχτό μυαλό. Σε ορισμένες, ωστόσο, περιπτώσεις υπάρχουν και ψυχολογικές επιπτώσεις, που κάνουν τη συνουσία δύσκολη και επώδυνη. Η έλλειψη οργασμού στις γυναίκες και η σεξουαλική τους αδράνεια μειώνουν την απόλαυση του σεξ. Δεν αποκλείεται ακόμα ο πόνος κατά τη συνουσία, που καθιστά τη σεξουαλική επαφή ανυπόφορη. Τα προβλήματα εκσπερμάτωσης στους άνδρες κάνουν το σεξ λιγότερο ευχάριστο και για τους δύο παρτενέρ, ενώ με τις δυσκολίες στη στύση η ερωτική πράξη γίνεται αδύνατη. Ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να έχουν και οι δύο σύντροφοι, με καταστρεπτικές συνέπειες για το δεσμό τους και τη σεξουαλική τους ζωή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ