ΜΕΝΟΥ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Λάθη που κάνουμε όλοι στο βραδινό μας

 


1.Τρως λίγο πριν πέσεις για ύπνο

Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη. Ένα γεύμα αργά το βράδυ μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που δεν βοηθά το σώμα σας να χαλαρώσει για να απολαύσει έναν βαθύ ύπνο. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους, αντίσταση στην ινσουλίνη, αύξηση βάρους και μεταβολικές διαταραχές.

2.Αφήνεις τον σχεδιασμό του φαγητού για την τελευταία στιγμή

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να κάνεις καλές διατροφικές επιλογές στο τέλος της ημέρας όταν είσαι εξαντλημένος. Οργάνωσε ένα πρόγραμμα φαγητού από το Σαββατοκύριακο ή όταν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, ώστε να μπορείς να κάνεις μια καλύτερη διαχείριση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Όταν ήδη ξέρεις τι θα φας και το έχεις κατά ένα μέρος ετοιμάσει, οι πιθανότητες να πάρεις απ’έξω ή να φας κάτι ανθυγιεινό μειώνονται δραματικά.

3.Επιλέγεις μεγάλες ποσότητες γλυκών

Γνωρίζεις ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου; Όταν προσλαμβάνεται μεγάλη ποσότητα ζάχαρης ανεβαίνει στιγμιαία το σάκχαρο στο αίμα και στη συνέχεια ακολουθεί πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας και του ύπνου. Αυτό μπορεί να είναι η αιτία να ξυπνήσετε αλλά ακόμα κι αν δεν ξυπνήσετε θα σας βγάλει από το στάδιο του ύπνου που είστε και το επόμενο πρωί θα νιώθετε κουρασμένοι.

4.Το βραδινό είναι το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας

Εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, μια έξυπνη επιλογή είναι να τρως τα μεγαλύτερα γεύματα νωρίς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν το μεγαλύτερο γεύμα είναι το μεσημέρι, θα έχεις υποπέσει σε λιγότερες βραδινές ατασθαλίες και παρόλο που θα τρως την ίδια ποσότητα φαγητού με πριν θα αισθάνεσαι καλύτερα.

5.Καταναλώνεις αρκετό αλκοόλ με το γεύμα

Πολλοί νομίζουν ότι ένα ποτό πριν τον ύπνο βοηθάει να κοιμηθούμε πιο εύκολα. Η αλήθεια είναι ότι κοιμάστε πιο εύκολα μετά από μερικά ποτά, αλλά το αλκοόλ επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το αλκοόλ στο αίμα σας θα διαταράξει τη φυσική ροή των σταδίων του ύπνου. Τις πρωινές ώρες, ο ύπνος σας θα είναι ελαφρύς (αντί για βαθύς) και αυτό θα έχει σαν επακόλουθο να νιώθετε κούραση όλη μέρα.

6.Καταναλώνεις καφεΐνη με το βραδινό

Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα του σώματός σου, αυξάνοντας το επίπεδο εγρήγορσης και μειώνοντας την αίσθηση της κόπωσης. Μειώνει επίσης την αποτελεσματικότητα της αδενοσίνης, μιας χημικής ουσίας που μας φέρνει υπνηλία και ρυθμίζει τους βιολογικούς κύκλους ύπνου-αφύπνισης.

7.Τρως μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή

Όταν τρώμε ενώ παρακολουθούμε τηλεόραση ή σερφάρουμε στο Διαδίκτυο μπορεί να οδηγηθούμε στην υπερκατανάλωση. Όταν δεν προσέχουμε τι τρώμε και δεν έχουμε επικεντρωθεί στο πιάτο μας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορούμε να αισθανθούμε κορεσμό. Οι άνθρωποι που τρώνε ενώ αποσπάται η προσοχή τους τείνουν να χάνουν το μέτρο. Τρώνε ασυναίσθητα χωρίς να καταλαβαίνουν και δυσκολεύονται να βάλουν ένα πρόγραμμα διατροφής.

Λύσεις για τα λάθη που κάνουμε όλοι στο βραδινό μας

Ανεξάρτητα από το αν θέλεις να χάσεις βάρος ή απλά να ζήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ένα υγιεινό δείπνο είναι ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρώσεις τη μέρα σου. Προσπάθησε να βάλεις έναν μίνιμουμ πρόγραμμα γευμάτων, κατά προτίμηση 3 την ημέρα. Καλό θα ήταν να μαγειρεύεις εσύ ο ίδιος το φαγητό σου. Συνδύασε το με παρέα και όχι με την τηλεόραση και απέφυγε το fast food. Δοκίμασε τις συμβουλές μας και σύντομα θα νιώσεις το σώμα σου να βελτιώνετε και θα κοιμάσαι καλύτερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ