ΜΕΝΟΥ

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Τα Χέρια Για Την Υγεία Σας

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά εάν παρατηρήσετε τα χέρια σας μπορείτε να καταλάβετε τί συμβαίνει στο σώμα σας. Όταν κάτι δεν λειτουργεί καλά μέσα μας, συχνά εκδηλώνεται και εξωτερικά.
Το μούδιασμα σε συγκεκριμένα σημεία των χεριών, μπορεί να είναι ενδεικτικό ενός πιο σοβαρού προβλήματος.7 Σημαντικά Πράγματα Που Λένε Τα Χέρια Για Την Υγεία Σας.

1.Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα.
Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μπορεί να εκδηλωθεί μέσω του αντίχειρα, του δείκτη και του μεσαίου δαχτύλου.
Συνήθως προκαλείται από ορισμένες επαναλαμβανόμενες κινήσεις, λόγω της εργασίας ή του τρόπου ζωής ενός ατόμου. Οι τένοντες πρήζονται προκαλώντας μούδιασμα στο χέρι.
Συμβουλή: Τεντώνετε τακτικά τις αρθρώσεις σας για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα.
2. Κόπωση
Όταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα και τοποθετείτε τους καρπούς σας σε άβολη στάση σε τακτική βάση, ασκείται πίεση στα νεύρα που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καύσου στα δάχτυλα.
Συμβουλή: Πρόκειται για σημάδι κόπωσης. Βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε αρκετά και βρείτε τρόπους να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος.
3. Ζημιά Στη Σπονδυλική Στήλη
Τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να εκδηλωθούν στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού. Αυτό προκαλείται από την υπερβολική πίεση στα νεύρα ή από τα ήδη κατεστραμμένα νεύρα.
Συμβουλή: Τεντώνετε συχνά την πλάτη σας, δοκιμάστε γιόγκα ή κολύμπι. Αποφεύγετε να κάθεστε για πολύ ώρα.
4. Έλλειψη Βιταμινών
 Όταν το σώμα σας έχει έλλειψη ορισμένων βιταμινών, μπορεί να νιώσετε ένα αίσθημα καύσου στα δάχτυλα του αριστερού χεριού ή του αριστερού ποδιού. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το σώμα στερείται τις βιταμίνες Ε, Β1, Β6 και Β12.
Συμβουλή: Μιλήστε με έναν γιατρό για να καθορίσει τη σωστή δοσολογία βιταμινών για την περίπτωσή σας και να αποκαταστήσει τα επίπεδά τους στο σώμα σας. 5. Νόσος Buerger
Η νόσος Buerger είναι μια ασθένεια η οποία επηρεάζει πιο συχνά τους καπνιστές. Η ροή του αίματος διαταράσσεται από τη συνεχή πρόσληψη νικοτίνης, κάτι που οδηγεί σε έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό. Μπορεί να προκαλέσει αρχικά μούδιασμα στα δάχτυλα και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον βραχίονα.
Συμβουλή: Η νόσος αυτή δεν είναι απόλυτα ιάσιμη, αλλά η διακοπή του καπνίσματος είναι το πρώτο βήμα.
6. Προβλήματα Στην Κυκλοφορία Του Αίματος
Εάν νιώθετε μούδιασμα στις άκρες των δαχτύλων του δεξιού χεριού, αυτό μπορεί να οφείλεται στην πίεση των επιφανειακών νεύρων ή ενός τραύματος στις αρθρώσεις του ώμου. Ορισμένες καρδιαγγειακές παθήσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν μούδιασμα στο δεξί χέρι, επειδή έχουν επίδραση στη γενική ροή του αίματος προς τα άκρα.
Συμβουλή: Να πηγαίνετε για περπάτημα αρκετές φορές την εβδομάδα ή να κάνετε ασκήσεις διατάσεων, για τη βελτίωση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων. Εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα με την κυκλοφορία του αίματος, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.
7. Διαβήτης
Το αίσθημα καύσου που ξεκινά από τα πόδια και συνεχίζει προς τους βραχίονες, είναι συχνά ένα από τα πρώτα σημάδια του διαβήτη. Αυτό συμβαίνει λόγω της μείωσης της ροής του αίματος σε ορισμένες περιοχές, που προκαλείται από βλάβη στις νευρικές απολήξεις και ίνες.
Συμβουλή: Ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί να θεραπευτεί με ινσουλίνη, ενώ ο διαβήτης τύπου 2 συνήθως συνδέεται με την κακή διατροφή. Το πρώτο βήμα είναι να προγραμματίσετε μια εξέταση αίματος και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ