ΜΕΝΟΥ

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Συσκευή θα "βλέπει" αν τα καρκινικά κύτταρα είναι μεταστατικά

karkinos_mastou_copy_copyΈρευνα δείχνει ότι η χρήση ειδικών μικροδομών πυριτίου μπορεί να προσφέρει έναν νέο τρόπο να ελέγξουν οι ειδικοί αν τα καρκινικά κύτταρα είναι ικανά για μεταστάσεις.
Ο κυτταρικός σκελετός αναφέρεται στη διαμόρφωση του κυττάρου και στις μηχανικές του ιδιότητες, εξήγησε ο Masoud Agah, υπεύθυνος της έρευνας. "Κάθε τροποποίηση της κυτταροσκελετικής δομή μπορεί να επηρεάσει την αλληλεπίδραση των κυττάρων με το γύρω μικροπεριβάλλον τους. Οι βιολογικές μεταβολές σε φυσιολογικά κύτταρα, όπως η εμβρυϊκή ανάπτυξη, ανάπτυξη των ιστών και ανοσολογικές αντιδράσεις, καθώς και η κινητικότητα των καρκινικών κυττάρων και η επιθετικότητά τους  εξαρτώνται από την αναδιοργάνωσης του κυτταροσκελετού.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το κύτταρο αλληλεπιδρά με το γύρω περιβάλλον μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ακόμα και με την εισαγωγή ενός φαρμάκου, είναι ένα θεμελιώδες βιολογικό ερώτημα. Οι απαντήσεις έχουν επιπτώσεις στη διάγνωση του καρκίνου και στη θεραπεία.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια ειδική τρισδιάστατη μικροδομή από πυρίτιο για το έργο τους. Λόγω της καμπυλωτής επιφάνειας ήταν σε θέση να χαρακτηρίσουν και να συγκρίνουν την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των φυσιολογικών ινοβλαστών και των μεταστατικών κυττάρων καρκίνου του μαστού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ