ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η μαγνητική διέγερση βοηθά άτομα με κατάθλιψη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα οφέλη της διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης του εγκεφάλου σε άτομα με κατάθλιψη. Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η τεχνική που βασίζεται σε ηλεκτρική διέγερση συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά αυτούς τους ασθενείς.

Η τεχνική βασίζεται σε μια συσκευή η οποία διαθέτει ένα ηλεκτρικό πηνίο που τοποθετείται κοντά στο κεφάλι, πάνω από συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. Οι μαγνητικοί παλμοί που εκπέμπει το πηνίο δημιουργούν μέσω του φαινομένου της επαγωγής ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο διεγείρει τους νευρώνες της συγκεκριμένης περιοχής.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ιατρικής της Νότιας Καλιφόρνιας ανέπτυξαν μια απομίμηση της συσκευής η οποία μιμείται τη λειτουργία της. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν σε καθημερινή βάση τόσο την κανονική συσκευή όσο και το αντίγραφο που έφτιαξαν σε 190 άτομα με κατάθλιψη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μαγνητική διέγερση έχει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η τεχνική μπορεί να βοηθήσει ένα ποσοστό ασθενών, συγκεκριμένα ένα στα 12 άτομα που υποβάλλονται σε αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ