ΜΕΝΟΥ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Η επιδιόρθωση της μυελίνης, στόχος ερευνών από την Biogen

Μια πολύ γνωστή εταιρεία στο χώρο της σκλήρυνσης, η Biogen έχει εστιάσει την προσοχή των ερευνών της με οδηγό την βιολόγο Sha Mi (στην εταιρείας από το 2000) πάνω στο γιατί στις φλεγμονές της σκλήρυνσης δεν δημιουργείται καινούργια μυελίνη για την επιδιόρθωση της ζημιάς.myelin

Στην έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι τα κύτταρα αποκαλούμενα ως oligodendrocytes αποτρέπονταν από να υποβληθούν στην αναγκαία διαφοροποίηση για τους για να χτίσουν νέα μυελίνη.

Επιπλέον, η Mi διαπίστωσε ότι το αποκαλούμενο μόριο LINGO ήταν αυτό που εμπόδιζε εκείνη την διαφοροποίηση και ότι χρησιμοποιώντας ένα αντίσωμα για να εμποδίσει το μόριο LINGO μπορούσε να επιτρέψει την αναπαραγωγή της μυελίνης. ” Όταν εμποδίζουμε τη λειτουργία του μορίου LINGO, μπορούμε να δούμε τη διαφοροποίηση των κυττάρων oligodendrocyte, τα οποία αλληλεπιδρούν με το κατεστραμμένο νεύρο για την επιδιόρθωση της μυελίνης, ” μας λέει ή Mi.

Το αντίσωμα έχει αποδειχθεί να είναι αποτελεσματικό σε πρότυπα της ασθένειας σε ποντίκια. Το αντίσωμα βοήθησε τα ποντίκια να αυξήσουν την μυελίνη, και βοήθησε επίσης στην ακεραιότητα των νευρικών ινών, σε σύγκριση με τα μη θεραπευμένα ποντίκια, βοηθώντας κατά συνέπεια στη λειτουργία των νεύρων. Περισσότερη αύξηση μευλίνης εμφανίστηκε πιο κοντά στην περιοχή της εφαρμογής των αντισωμάτων, αποδεικνύοντας την ευθύνη των αντισωμάτων στα θετικά αυτά αποτελέσματα.

Η έρευνα έδειξε ότι το αντίσωμα δεν αποτρέπει την απώλεια μυελίνης στο ζωικό πρότυπο, αλλά μείωσε τα αποτελέσματα της προόδου της ασθένειας. Αν και η ανάπτυξη είναι σαφώς συναρπαστική, το αντίσωμα είναι ακόμα στις μελέτες τοξικότητας που αναμένονται να ολοκληρωθούν αργότερα στο έτος αυτό.

Η Biogen αναμένετε να καταθέσει μια επιστολή στον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων στο τέταρτο τρίμηνο για να αρχίσει τις ανθρώπινες μελέτες για να καθοριστεί εάν το φάρμακο που θα εμποδίζει το μόριο LINGO στους ανθρώπους θα έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: CNN Money.com © 2009 BigCharts.com Inc. (14/01/09)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ