ΜΕΝΟΥ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Νέο χάπι για την σκλήρυνση κατά πλάκας δοκιμάζουν στην Αμερική

Νέο χάπι για την σκλήρυνση κατά πλάκας δοκιμάζουν στην Αμερική

Καινούργια έρευνα φαρμάκου σε χάπι για τη σκλήρυνση κατα πλάκας ξεκίνησε με την καινούργια εγγραφή στην Αμερική για την Τρίτη φάση – δοκιμή, δια του στόματος φαρμάκου Cladribine (Mylinax). Αυτή η εκδοχή σε χάπι απο ενέσιμο (το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μίας μορφής λευχαιμίας), θα εκτιμηθεί ως θεραπεία οπως οι ιντερφερόνες για υποτροπιάζουσες μορφές της σκλήρυνσης κατα πλάκας (MS).

Αυτή η πολυεθνική έρευνα η οποία ξεκίνησε το 2005 έξω απο την Αμερική, δε θα λήξει αν δε συμπεριλληφθούν 17 Αμερικάνικες τοποθεσίες δοκιμών.
Η δύχρονη δοκιμή θα περιλλαμβάνει 1200 ασθενείς, θα περιέχει κλινικές υποτροπές, προοδευτική αναπηρία και την εγκεφαλική ενεργιτικότητα στη μαγνιτική τομογραφία (MRI).
Σε προηγούμενες κλινικές δοκιμές του CLIDRIBINE οι οποίες γίνονταν σε ενέσιμη μορφή, παρατηρήθηκε η μείωση εμφάνισης καινούργιων αλλοιώσεων όπως φαίνεται στη μαγνητική τομογραφία, όπως και των υποτροπών.
Η επέκταση αυτών των κλινικών δοκιμών μπορεί να επισπεύσει την έγκριση ενός βασικού ερευνιτικού στόχου: Της πρώτης θεραπείας δια του στόματος. Έμμεσα η Teva neuroscience είναι επίσης αναμεμυγμένη σε αυτήν την έρευνα απο την πρόσφατη ανάμειξη της Ivax πρώην ανταγωνίστρια εταιρεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ