ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Υποφέρετε από κιρσούς, πόδια πρησμένα με αίσθημα βάρους και πόνο;

Τα πιο συχνά προβλήματα στα κάτω άκρα οφείλονται σε παθήσεις του φλεβικού συστήματος και παρουσιάζονται από την παραμονή του αίματος στις φλέβες και τη συγκέντρωση υγρού μέσα στους ιστούς. Η πιο συχνή κλινική εικόνα είναι οι κιρσοί και το πρήξιμο στα κάτω άκρα.
Τι ακριβώς καταδεικνύουν τα συμπτώματα και ο βαθμός σοβαρότητας σε καθένα από αυτά;
Πρόκειται για μια πάθηση, που εξελίσσεται προοδευτικά και επιβαρύνεται με την ηλικία. Στο αρχικό στάδιο (1) τα συμπτώματα μπορεί να είναι ανεπαίσθητα, όσο προχωρά, όμως, η ηλικία ο ασθενής παραπονιέται για πόνο, αίσθημα τάσης και βάρους στα πόδια, καθώς επίσης και για κράμπες. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει την εμφάνιση μικρών κιρσών ή ευρυαγγειών (μικρά κόκκινα φλεβικά σχήματα), το τρίτο την εμφάνιση οιδήματος (πρήξιμο), ενώ από το τέταρτο μέχρι και το έκτο στάδιο αρχίζουν οι πιο σοβαρές δερματικές αλλοιώσεις.
Είναι επικίνδυνη πάθηση η φλεβίτιδα;
Ένας μεγάλος κίνδυνος-εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα- είναι η δημιουργία φλεβικών ελκών, που καταστρέφουν την ποιότητα του δέρματος, ενώ ακόμη πιο επικίνδυνη και απειλητική είναι η δημιουργία θρομβοφλεβίτιδας, θρομβώσεων που παρουσιάζονται στους κιρσούς, όταν το αίμα μέσα στις φλέβες πήζει και εμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Πιο επικίνδυνες είναι οι εσωτερικές, αλλά εξίσου επώδυνες αποδεικνύονται και οι επιφανειακές θρομβοφλεβίτιδες.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Οι ειδικοί λένε: καταπολεμήστε την φλεβίτιδα! Πηγαίνετε πολλούς περιπάτους στον ελεύθερο χρόνο σας. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάποιο άθλημα, το περπάτημα, το τζόκινγκ σε οποιονδήποτε τύπο εδάφους, η πεζοπορία, η κολύμβηση και η ποδηλασία είναι οι πλέον συνιστώμενες δραστηριότητες. Κατά την άσκηση, φοράτε κάλτσες που δεν σφίγγουν υπερβολικά τους γαστροκνήμιους μύες σας.
Υπάρχουν, επίσης, προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο, τα οποία είναι φυσικά φλαβονοειδή, που προέρχονται από το εκχύλισμα των φύλλων της κόκκινης αμπέλου (Vitis vinifera) (π.χ. το Antistax, ένα σκεύασμα που χορηγείται χωρίς συνταγή γιατρού). Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι, τα προϊόντα αυτά, όχι μόνο ανακουφίζουν τα δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά και δυναμώνουν τις φλέβες. Τα φλαβονοειδή δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό και μπορούν να ληφθούν μέσω της διατροφής.
Σε πολλές κλινικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι τα φυσικά φλαβονοειδή βοηθούν στην διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι, προστατεύουν το αγγειακό επιθήλιο, σταθεροποιώντας τις μεμβράνες και αυξάνουν την ελαστικότητά τους (ομαλοποίηση της αγγειακής διαπερατότητας). Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων είναι η διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας, η μείωση της εμφάνισης οιδημάτων (πρησμένα πόδια) και ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως αίσθημα βάρους και πόνο.
Ο νεότερος εκπρόσωπος αυτών των προϊόντων είναι το Antistax, σε δισκία και τζελ, ένα σκεύασμα που περιέχει το μοναδικό τυποποιημένο εκχύλισμα φυσικών φλαβονοειδών AS 195, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί επί δεκαετίες ευρέως, για την διατήρηση της καλής λειτουργίας των φλεβών των κάτω άκρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ