Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

τροφές που μειώνουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος

Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία. Αν σας είναι δύσκολο, παρ' όλα αυτά, να το κόψετε, μπορείτε τουλάχιστον να τροποποιήσετε τη διατροφή σας για να πάρετε τα μέγιστα οφέλη. Και αυτό, επειδή, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια UCLA, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων μπορεί να μειωθεί κατά 50%, αν λάβετε φλαβονοειδή από τη διατροφή σας. Τα φλαβονοειδή είναι ουσίες με αντιοξειδωτική δράση, που βρίσκονται στο τσάι, τις φράουλες, το λάχανο, τα μήλα, τα όσπρια, τα κρεμμύδια, τη σόγια και το κόκκινο κρασί. Οι ουσίες αυτές εμποδίζουν την ανάπτυξη και μετάσταση όγκων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η δράση παρατηρήθηκε μόνο σε καπνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου