ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Αιμορραγία στους πνεύμονες


Πώς θα υποψιαστείτε αιμορραγία στους πνεύμονες

 Η αιμόπτυση είναι ένα από τα πιο τρομακτικά συμπτώματα που μπορεί να βιώσει ένας ασθενής και η βρογχοσκόπηση είναι η εξέταση που πρέπει να πραγματοποιηθεί τόσο για τον εντοπισμό όσο και για τον έλεγχο του τμήματος του πνεύμονα που αιμορραγεί. Όταν εντοπιστεί το σημείο της αιμορραγίας θα καυτηριαστεί.


Η βρογχοσκόπηση με τη χρήση άκαμπτου βρογχοσκοπίου κατά τη διάρκεια μεγάλης ενεργού αιμορραγίας επιτρέπει την πολύ καλή επισκόπηση του βρογχικού δένδρου, τον αερισμό του ασθενή  καθώς και την αναρρόφηση του αίματος  και των πηγμάτων. Επίσης, λόγω του μεγάλου αυλού που διαθέτει επιτρέπει τη δίοδο καθετήρων μεγάλης διαμέτρου ακόμα και  ένα εύκαμπτο βρογχοσκόπιο μπορεί να εισαχθεί διαμέσου του αυλού του δίνοντας τη δυνατότητα λεπτομερέστερης εξέτασης των πνευμόνων, αφού έχει ελεγχθεί η αιμορραγία.

Σύμπτωμα που μπορεί να υποδηλώνει αιμορραγία στους πνεύμονες:

-Αιμόπτυση.

Το αίμα αποβάλλεται με το βήχα, αναμεμειγμένο με βλέννα ή σάλιο και έχει ζωηρό ροζ ή κόκκινο χρώμα.

 

Δώστε τις πρώτες βοήθειες

- Βοηθήστε τον ασθενή να ξαπλώσει μπρούμυτα ή στο πλάι. Έτσι, το αίμα θα αποβάλλεται εύκολα από τους πνεύμονες και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος πνιγμονής από απόφραξη της αναπνευστικής οδού ή από εισρόφηση αίματος.

- Aν ο ασθενής γνωρίζει και μπορεί να σας πει σε ποιον πνεύμονα υπάρχει το πρόβλημα, ξαπλώστε τον από την πλευρά εκείνη όπου υπάρχει το πρόβλημα. Έτσι, θα διευκολύνετε την αναπνοή του.

- Σκεπάστε τον με μια κουβέρτα, ώστε να διατηρηθεί ζεστός.

- Ο ασθενής απαγορεύεται να πιει ή να φάει.

- Φροντίστε να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ