ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Διατροφική Πυραμίδα




H Πυραμίδα τροφίμων αναπτύχθηκε από τα Υπουργεία Γεωργίας και Υγείας των ΗΠΑ με σκοπό να αποτελέσει οδηγό για τη σωστή επιλογή τροφών και τη συχνότητα κατανάλωσής τους. Η Πυραμίδα βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία διαιτητικών προσλήψεων, θρεπτικών συστατικών σε διάφορα τρόφιμα και τρόπους επιλογής τροφίμων βάσει των καθημερινών αναγκών του ανθρώπου.

Στη βάση της πυραμίδας βρίσκονται οι τροφές που πρέπει να καταναλώνονται πιο πολύ σε καθημερινή βάση. Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες που προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό με την καύση τους και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και άλατα όπως τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Όσο ανεβαίνουμε στην πυραμίδα, υπάρχουν τροφές που πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, είναι πλούσιες σε πρωτεϊνες, περιέχουν λίγο λίπος, βιταμίνες και άλατα. Όπως το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, τα πουλερικά, το ψάρι, το άπαχο κρέας και τα αυγά.

Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται οι τροφές που πρέπει να καταναλώνονται σε μικρότερη ποσότητα και συχνότητα και είναι αυτές που είναι πλούσιες σε λίπος και ζάχαρη, όπως είναι το βούτυρο, η μαργαρίνη και τα γλυκά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ