ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Αναπλαστική Ιατρική – «Ανταλλακτικά» Όργανα θα είναι διαθέσιμα πολύ σύντομα

Η επιστήμη της ανάπλασης κυττάρων ή και ενός ολόκληρου μέλους ακούγεται ακόμη ως φουτουριστική ή επιστημονική φαντασία, το μέλλον όμως είναι εδώ.
Το βίντεο που μπορείτε να δείτε αναφέρεται στην ανάπλαση κυττάρων και την δυνατότητα της ανάπτυξης οργάνων από τα κύτταρα του σώματος μας.
Μια ασθενής με προχωρημένη φυματίωση αναπνέει πια πολύ καλύτερα μετά από μεταμόσχευση τραχείας που της έγινε, χρησιμοποιώντας δικά της βλαστικά κύτταρα.

Ενισχύοντας το έργο της φύσης
Η αναπλαστική ιατρική λαμβάνει βλαστικά κύτταρα από τον μυελό των οστών ή και αλλού του ίδιου του ατόμου και με ειδικές τεχνικές ξεκινώντας από μια καλλιέργεια κυττάρων μπορεί να παράξει στο εργαστήριο αγγεία, καρδιακές βαλβίδες, μια ουροδόχο κύστη και άλλα όργανα.
Ο σκοπός της έρευνας είναι να φτάσει στο σημείο της παραγωγής ολόκληρων οργάνων όπως η καρδιά, το ήπαρ, οι πνεύμονες ή μέχρι και να είμαστε σε θέση να αναπλάσουμε και να αντικαταστήσουμε γερασμένο δέρμα.
Τα προτερήματα της αναπλαστικής ιατρικής
Η μεταμόσχευση οργάνων που έχουν παραχθεί από δικά μας κύτταρα δεν έχει τον φόβο της απόρριψης του μοσχεύματος και δεν είναι απαραίτητη η φαρμακευτική ανοσοκατασταλτική θεραπεία που συνοδεύει τις μεταμοσχεύσεις από άλλο άτομο σήμερα.
Πολλαπλά αποδεδειγμένες θεραπείες
Το μέλλον είναι πολύ κοντά. Ως γέφυρα για την εφαρμογή στον άνθρωπο η Vet-Stem μια εταιρία στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας ξεκίνησε ήδη την εφαρμογή παρόμοιων θεραπειών σε σκύλους και άλογα.
Οι θεραπείες έχουν εφαρμοστεί επιτυχώς σε πάνω από 3000 άλογα και περιλαμβάνουν κατάγματα, νοσήματα των αρθρώσεων, τένοντες ή σύνδεσμοι που επανέρχονται σε πλήρη λειτουργικότητα.
Φανταστείτε τις προεκτάσεις αυτών των θεραπειών στους ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ