Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019
Καρκίνος του Παγκρέατος
Στην Ευρώπη, ο παγκρεατικός καρκίνος είναι ο έβδομος πιο συχνός καρκίνος,
ενώ είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πλέον θανατηφόρους καρκίνους, με
μόλις το 2-10% όσων διαγιγνώσκονται να επιβιώνουν 5 χρόνια μετά τη
διάγνωση. Τα ποσοστά θνησιμότητάς του αυξάνονται, τη στιγμή που τα ποσοστά θνησιμότητας σε άλλες μορφές καρκίνου μειώνονται.
Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
Κυριακή 17 Μαρτίου 2019
Το μαγνήσιο βοηθάει στη σύνθεση της βιταμίνης D
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition από ερευνητές του Cancer Center της Vanderbilt-Ingram με επικεφαλής τον καθηγητής Qi Dai, δείχνει ότι το μαγνήσιο βελτιστοποιεί τη βιταμίνη D: την αυξάνει σε άτομα με ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D και την μειώνει σε άτομα με υψηλά επίπεδα.
Γρίπη και κρυολόγημα
Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να διακρίνουν τις διαφορές της
γρίπης από το κοινό κρυολόγημα, έδειξε μια ευρωπαϊκή μελέτη που
δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMC Infectious Diseases. Η έρευνα, με
επικεφαλής την Κάθριν Χόφμαν του Ιατρικού Πανεπιστημίου MedUni της
Βιέννης, ρώτησε ανθρώπους σε τρεις χώρες (Αυστρία, Βέλγιο και Κροατία)
για τις διαφορές γρίπης και κρυολογήματος.
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019
Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη έχουν περισσότερο αρσενικό και υδράργυρο
H διατροφή χωρίς γλουτένη έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια αν και μόνο το 1% των ανθρώπων πάσχει από κοιλιοκάκη, με τη λογική ότι μειώνει τη φλεγμονή του εντέρου.
Το 2015, το ένα τέταρτο των Αμερικανών ανέφεραν ότι έτρωγαν τρόφιμα χωρίς γλουτένη, μια αύξηση 67% από το 2013. Πάντως, πέρα από τα άτομα που έχουν κοιλιοκάκη, άλλα άτομα μπορεί να έχουν ευαισθησία απέναντι στη γλουτένη.
Το 2015, το ένα τέταρτο των Αμερικανών ανέφεραν ότι έτρωγαν τρόφιμα χωρίς γλουτένη, μια αύξηση 67% από το 2013. Πάντως, πέρα από τα άτομα που έχουν κοιλιοκάκη, άλλα άτομα μπορεί να έχουν ευαισθησία απέναντι στη γλουτένη.