ΜΕΝΟΥ

ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ένας στους επτά ανθρώπους παγκοσμίως προσβάλλεται από ημικρανία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μεγάλη διαδικτυακή μελέτη του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος σε 1.091 ημικρανικούς, οι μισοί ασθενείς που έλαβαν προληπτική αγωγή την διέκοψαν είτε επειδή υπήρχαν παρενέργειες είτε επειδή δεν είδαν αποτελέσματα.



Mάστιγα  αποτελούν τα αγγειακά νοσήματα, καθώς έχουν σχεδόν τον ίδιο επιπολασμό με τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Τα πιο επικίνδυνα από τα νοσήματα αυτά είναι το ανεύρυσμα και η φλεβική θρόμβωση, που έχουν υψηλά ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας. Το ανεύρυσμα αποτελεί τη 12η αιτία ξαφνικού θανάτου, ενώ η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος είναι η 10η αιτία θανάτου.



Η οικογενής υπερχοληστερολαιμία είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία ένα άτομο έχει υψηλή χοληστερόλη ανεξάρτητα από τη διατροφή του, επειδή έχει κληρονομήσει παθογόνα γονίδια. Τα άτομα αυτά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, ήδη από την ηλικία των 30-40 ετών, να υποστούν καρδιαγγειακό επεισόδιο.



Ο προστάτης είναι ένα μικρό όργανο με μέγεθος καστάνου που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, τον διαπερνά η ουρήθρα μέσω της οποίας αποβάλλονται τα ούρα και υπάρχει μόνο στους άνδρες. Ονομάστηκε έτσι από τον Ηρόφιλο τον 4ο π.χ αιώνα επειδή ‘προΐσταται’ της ουροδόχου κύστης. Παράγει ένα υγρό που αναμειγνύεται με το σπέρμα και ένα σημαντικό ένζυμο, το PSA που βοηθά στη ρευστοποίηση του σπέρματος.
                                              Φυσιολογικος                                  Υπερπλασια


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ