Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Πολλά συμπληρώματα περιέχουν μη εγκεκριμένα, επικίνδυνα συστατικά: μελέτη

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν εκδώσει περισσότερες από 700 προειδοποιήσεις κατά την τελευταία δεκαετία σχετικά με την πώληση συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν μη εγκεκριμένα και δυνητικά επικίνδυνα συστατικά φαρμάκων, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις (98 τοις εκατό), η παρουσία τέτοιων συστατικών δεν σημειώθηκε οπουδήποτε στην επισήμανση συμπληρωμάτων, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διαπίστωσε.

Θεραπεία με ιατρική κάνναβη

27 Σεπτεμβρίου 2018 από το δίκτυο ειδήσεων Clinic Mayo, το δίκτυο ειδήσεων Mayo Clinic
Αγαπητή Κλινική Mayo: Η ιατρική μαριχουάνα είναι πλέον νόμιμη στο κράτος όπου μένω. Ποιες συνθήκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πόσο αποτελεσματική είναι; Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ιατρική μαριχουάνα πρέπει να ανησυχούν για τον εθισμό;

Η ιατρική μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με MS, αλλά η αβεβαιότητα παραμένει


Τα ιατρικά προϊόντα που παράγονται από τη μαριχουάνα μπορεί να έχουν ήπιο όφελος στη θεραπεία συμπτωμάτων σκλήρυνσης κατά πλάκας, βάσει αναφορών από ασθενείς.

Τα φάρμακα που περιέχουν τις κύριες χημικές ενώσεις στην κάνναβη σχετίζονται με περιορισμένη και ήπια μείωση των μυϊκών συστολών, δυσλειτουργία της ουροδόχου κύστης και πόνο, με βάση τις αυτοαξιολογήσεις των ασθενών από συμπεριλήφθηκαν σε μια σημαντική νέα επανεξέταση στοιχείων.

Η μελέτη βρίσκει πρότυπα βιολογικών δεικτών που προβλέπουν πόσο καλά οι άνθρωποι γερνούν, κινδύνους από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία

Τα επίπεδα συγκεκριμένων βιοδεικτών ή χημικών ουσιών που βρίσκονται στο αίμα μπορούν να συνδυαστούν για να παράγουν μοτίβα που υποδηλώνουν πόσο καλά γερνάει ένα άτομο και τον κίνδυνο του για μελλοντικές ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση, σύμφωνα με νέα μελέτη των ερευνητών των Πανεπιστημιακών Σχολών της Βοστώνης Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής και Ιατρικού Κέντρου της Βοστόνης.