ΜΕΝΟΥ

ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Υπάρχουν δυο κατηγορίες κρέατος: το κόκκινο και το λευκό.
Κόκκινο κρέας: Περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και αποτελεί την καλύτερη πηγή σιδήρου για τον οργανισμό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το μοσχάρι, το χοιρινό, το αρνί, το κατσίκι και όλα τα επεξεργασμένα είδη των παραπάνω (λουκάνικο, ζαμπόν, μπέικον κ.τ.λ).


Ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε ποιες τροφές σας προκαλούν ημικρανίες είναι να καταγράφετε το τι καταναλώνετε. Το ότι καταναλώσατε μια τροφή ακριβώς πριν σας πιάσει ημικρανία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αυτή η αιτία, γι’ αυτό μια σωστή και ολοκληρωμένη καταγραφή θα βοηθήσει, έτσι ώστε να δείτε πότε επαναλαμβάνεται ο πόνος.

Κάποιες τροφές, ωστόσο, θεωρούνται πολύ συχνά «ένοχοι» για το κεφάλι που πάει να «σπάσει» σε περιπτώσεις ημικρανίας. Αν είστε συχνοί παθόντες, δείτε μήπως κάποια από τις παρακάτω τροφές μπορεί να σας κάνει τη ζωή δύσκολη και ποια μπορεί να αποφεύγετε χωρίς λόγο.
Σοκολάτα
Συχνά θεωρείται ότι μπορεί να πυροδοτήσει ημικρανίες, αν και υπάρχουν πολλές μελέτες που αναφέρουν ότι όχι μόνο δεν τις προκαλεί, αλλά μπορεί να εμποδίσει την εμφάνισή τους. Αυτό που ίσως συμβαίνει είναι ότι πολλοί άνθρωποι λιγουρεύονται μια σοκολάτα λίγο πριν τους «χτυπήσει» η ημικρανία, γι’ αυτό και κατηγορείται για πρόκλησή της.
                                          Στην περίπτωση του καφέ, η ποσότητα μετράει
 Καφές
Στην περίπτωση του καφέ, μπορεί να κάνουμε και κακό και καλό στις ημικρανίες μας. Ένα φλιτζάνι καφέ μια στο τόσο -1 ή 2 φορές την εβδομάδα- μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ημικρανίας. Όταν, όμως, καταναλώνετε 1 (τουλάχιστον) φλιτζάνι καθημερινά, τότε ίσως να μην είναι τόσο βοηθητικός και το χειρότερο; Αν προσπαθήσετε να τον κόψετε, ο πονοκέφαλος σίγουρα θα παραμονεύει στην αρχή.


Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε το γιατρό μας αφού παρουσιαστεί κάποιο νέο πρόβλημα υγείας με σκοπό τη διάγνωση και θεραπεία μας. Άλλοι πάλι, παρακολουθούνται μεν τακτικά αλλά μόνο για το χειρισμό ήδη γνωστών τους παθήσεων. Πόσοι όμως πραγματικά επισκέπτονται ένα γιατρό και διενεργούν τη δέουσα σειρά κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων με στόχο να διατηρήσουν την υγεία τους στο ανώτερο δυνατό επίπεδο;








Μια ιδιαίτερα ελκυστική θεραπευτική επιλογή για τα άτομα με ενεργό υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τους προσεχείς μήνες, φιλοδοξώντας να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς.






Οι υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν εκδώσει περισσότερες από 700 προειδοποιήσεις κατά την τελευταία δεκαετία σχετικά με την πώληση συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν μη εγκεκριμένα και δυνητικά επικίνδυνα συστατικά φαρμάκων, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις (98 τοις εκατό), η παρουσία τέτοιων συστατικών δεν σημειώθηκε οπουδήποτε στην επισήμανση συμπληρωμάτων, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διαπίστωσε.


27 Σεπτεμβρίου 2018 από το δίκτυο ειδήσεων Clinic Mayo, το δίκτυο ειδήσεων Mayo Clinic
Αγαπητή Κλινική Mayo: Η ιατρική μαριχουάνα είναι πλέον νόμιμη στο κράτος όπου μένω. Ποιες συνθήκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πόσο αποτελεσματική είναι; Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ιατρική μαριχουάνα πρέπει να ανησυχούν για τον εθισμό;







Τα ιατρικά προϊόντα που παράγονται από τη μαριχουάνα μπορεί να έχουν ήπιο όφελος στη θεραπεία συμπτωμάτων σκλήρυνσης κατά πλάκας, βάσει αναφορών από ασθενείς.

Τα φάρμακα που περιέχουν τις κύριες χημικές ενώσεις στην κάνναβη σχετίζονται με περιορισμένη και ήπια μείωση των μυϊκών συστολών, δυσλειτουργία της ουροδόχου κύστης και πόνο, με βάση τις αυτοαξιολογήσεις των ασθενών από συμπεριλήφθηκαν σε μια σημαντική νέα επανεξέταση στοιχείων.






Τα επίπεδα συγκεκριμένων βιοδεικτών ή χημικών ουσιών που βρίσκονται στο αίμα μπορούν να συνδυαστούν για να παράγουν μοτίβα που υποδηλώνουν πόσο καλά γερνάει ένα άτομο και τον κίνδυνο του για μελλοντικές ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση, σύμφωνα με νέα μελέτη των ερευνητών των Πανεπιστημιακών Σχολών της Βοστώνης Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής και Ιατρικού Κέντρου της Βοστόνης.



 

Ένας πόνος στο γόνατο είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Οι πόνοι στα γόνατα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός τραυματισμού, αλλά και κάποιας πάθησης, όπως αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα και λοιμώξεις.


Η όξινη διατροφή είναι συχνά πλούσια σε πουρίνες. Είναι ουσίες, που απαντώνται συνήθως σε κρέας, τυριά, οστρακοειδή, μανιτάρια και κρασί. Οι πουρίνες συμβάλλουν στον σχηματισμό και την καθίζηση κρυστάλλων ουρικού οξέος.


Το αυχενικό σύνδρομο είναι ένα πολυ-συμπτωματικό νόσημα που αρχίζει ως πόνος και δυσκαμψία (πιάσιμο) στον αυχένα. Στη συνέχεια και μετά από επανειλημμένες προσβολές, ο πόνος επεκτείνεται στους ώμους και κατά μήκος του χεριού σαν βελονιές, επώδυνα μουδιάσματα ή καυσαλγίες.  Όταν ο πόνος από τον αυχένα επεκτείνεται στο χέρι, τότε μιλάμε για αυχενική ριζίτιδα. Δηλαδή  πίεση ή ερεθισμό της ρίζας των νεύρων που βγαίνουν από τον αυχένα μεταξύ των σπονδύλων και πορεύονται στο χέρι. Η πίεση αυτή των ριζών και η επέκταση του πόνου και της αδυναμίας στο χέρι οφείλεται σε δισκοπάθεια ή οστεόφυτα (άλατα) και είναι σοβαρότερη κατάσταση. Οι δίσκοι είναι στρογγυλά


Τα πρώιμα σημάδια του υποθυρεοειδισμού συγχέονται πολλές φορές με άλλες ασθένειες. Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού μπορεί να αναπτυχθούν τόσο σταδιακά, ώστε να υποθέσουμε λανθασμένα ότι οι αλλαγές που επιφέρει η ασθένεια είναι απλά μέρος της φυσιολογικής γήρανσης.
Υποθυρεοειδισμός - Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από τις “έγκαιρες” προειδοποιήσεις, όπως αύξηση του σωματικού βάρους και η κούραση, είναι συνηθισμένα συμπτώματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ