ΜΕΝΟΥ

ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η δυσλειτουργία του εντέρου είναι, δυστυχώς, πολύ συνηθισμένη σε άντρες και γυναίκες, κυρίως λόγω καθιστικής ζωής, διατροφής και στρες. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη, εντάσσοντας στο διαιτολόγιό σου τις παρακάτω τροφές.


Όσα μαρτυρούν για το σώμα σου το χρώμα, ο πόνος και η ροή 
Σίγουρα σε κάποια στιγμή στη ζωή σου, έχεις δηλώσει ότι η περίοδος είναι η πραγματικά ό,τι χειρότερο στη ζωή σου. Και για να είμαστε ειλικρινείς, είναι κάτι πραγματικά ενοχλητικό και δυσάρεστο στη ζωή κάθε γυναίκας. Παρ'όλο που όμως οι "μέρες εκείνες του μήνα" μπορούν να χαλάσουν τη διάθεση και το πρόγραμμα μας, υπάρχει κάτι το θετικό σε όλο αυτό: Είναι ένας καλός τρόπος για να έχεις μια εικόνα της γενικής σου υγείας.



Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη σε σιτάρι, σίκαλη και κριθάρι και μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη στη χώνεψη για μερικούς ανθρώπους, λέει η Rabia De Latour, MD, γαστρεντερολόγος στη Σχολή Ιατρικής του NYU. Η πιο γνωστή ομάδα αυτών είναι όσοι έχουν κοιλιοκάκη, μια αυτοάνοση διαταραχή στην οποία η κατανάλωση γλουτένης προκαλεί μόνιμη βλάβη στο λεπτό έντερο.



Ο χαμηλός πυρετός είναι συνήθως ακίνδυνος. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορεί να χτυπάει το καμπανάκι για πολύ σοβαρές ασθένειες. Μάθετε πότε πρέπει να ανησυχήσετε. Τα δέκατα είναι χαμηλή πυρετική κίνηση του οργανισμού. Πρόκειται για θερμοκρασία που αναπτύσσει το σώμα



Το μπρόκολο περιέχει μια ουσία, την σουλφοραφάνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να ελέγξουν καλύτερα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους. Μάλιστα η σουλφοραφάνη φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το φάρμακο μετφορμίνη το οποίο παρουσιάζει ορισμένες παρενέργειες.



Το μούδιασμα στα χέρια είναι ένα παθολογικό σύμπτωμα που συχνά εμποδίζει τον πάσχοντα να επιτελέσει συνήθεις δραστηριότητες προκαλώντας μια δυσάρεστη αίσθηση σε ένα ή περισσότερα δάχτυλα που μπορεί να είναι ετερόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη.



Ο γιατρός μπορεί να σας συνταγογραφήσει βενζοδιαζεπίνες με καλές προθέσεις, για να σας ηρεμήσουν από το άγχος, να σας βελτιώσουν τον ύπνο ή να μειώσουν την κατάθλιψη.
Ωστόσο, τα ηρεμιστικά που είναι γνωστά ως βενζοδιαζεπίνες μπορεί να οδηγήσουν σε μακροχρόνια χρήση στο 25% των ηλικιωμένων που τις λαμβάνουν, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αυτό συμβαίνει παρά τις προειδοποιήσεις κατά της μακροχρόνιας χρήσης αυτών των φαρμάκων, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων, γιατί μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και καταγμάτων από πτώσεις ενώ έχουν και άλλες παρενέργειες.



Αν και η ύπαρξη της κιρκαδικής τροποποίησης της γονιδιακής έκφρασης στους ανθρώπους είναι γνωστή για πάνω από μια δεκαετία, η συνάφεια του κιρκαδικού ρολογιού στην απόκριση των φαρμάκων και η θεραπευτική έκβαση εκτιμήθηκε μόλις πρόσφατα. Τώρα, μια ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο που ονομάζεται CYCLOPS (cycling ordering by periodic structure) για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων γονιδίων κυκλώματος σε 13 ανθρώπινους ιστούς.


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ