Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Το μπρόκολο βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος


Το μπρόκολο περιέχει μια ουσία, την σουλφοραφάνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να ελέγξουν καλύτερα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους. Μάλιστα η σουλφοραφάνη φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το φάρμακο μετφορμίνη το οποίο παρουσιάζει ορισμένες παρενέργειες.

Μούδιασμα στα χέρια


Το μούδιασμα στα χέρια είναι ένα παθολογικό σύμπτωμα που συχνά εμποδίζει τον πάσχοντα να επιτελέσει συνήθεις δραστηριότητες προκαλώντας μια δυσάρεστη αίσθηση σε ένα ή περισσότερα δάχτυλα που μπορεί να είναι ετερόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη.

Bενζοδιαζεπίνες


Ο γιατρός μπορεί να σας συνταγογραφήσει βενζοδιαζεπίνες με καλές προθέσεις, για να σας ηρεμήσουν από το άγχος, να σας βελτιώσουν τον ύπνο ή να μειώσουν την κατάθλιψη.
Ωστόσο, τα ηρεμιστικά που είναι γνωστά ως βενζοδιαζεπίνες μπορεί να οδηγήσουν σε μακροχρόνια χρήση στο 25% των ηλικιωμένων που τις λαμβάνουν, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αυτό συμβαίνει παρά τις προειδοποιήσεις κατά της μακροχρόνιας χρήσης αυτών των φαρμάκων, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων, γιατί μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και καταγμάτων από πτώσεις ενώ έχουν και άλλες παρενέργειες.

Ο κιρκαδικός ρυθμός επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων


Αν και η ύπαρξη της κιρκαδικής τροποποίησης της γονιδιακής έκφρασης στους ανθρώπους είναι γνωστή για πάνω από μια δεκαετία, η συνάφεια του κιρκαδικού ρολογιού στην απόκριση των φαρμάκων και η θεραπευτική έκβαση εκτιμήθηκε μόλις πρόσφατα. Τώρα, μια ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο που ονομάζεται CYCLOPS (cycling ordering by periodic structure) για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων γονιδίων κυκλώματος σε 13 ανθρώπινους ιστούς.