Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Τα συμπτώματά του είναι ποικίλα και μάλλον ασαφή, γι’ αυτό και ονομάζεται σύνδρομο (στην ιατρική η συγκεκριμένη λέξη περιγράφει συνήθως ένα σύνολο συμπτωμάτων που είναι λίγο γενικά και συγκεχυμένα) και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν το αναγνωρίζουν ως ασθένεια. Παρ’ όλα αυτά, αφορά περίπου 1 εκατομμύριο Αμερικανούς -κάποιες εκτιμήσεις υπολογίζουν και περισσότερους- και είναι η αιτία για την κούραση, την ατονία, τους πόνους, την έλλειψη διάθεσης και πολλές άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί άνθρωποι παγκοσμίως

Αφθoνο νερό μειώνει τις ουρολοιμώξεις στις γυναίκες

Να πίνουν άφθονο νερό συμβουλεύουν οι γιατροί τις γυναίκες που είναι επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις.
Αυτό έδειξε μελέτη που παρουσιάστηκε στο IDWeek 2017,  μια εκδήλωση της Αμερικανικής Εταιρείας Μολυσματικών Νόσων.
Το 60% των γυναικών θα εμφανίσει ουρολοίμωξη σε κάποια φάση της ζωής του και μια στις τέσσερις θα έχει επαναλαμβανόμενα επεισόδια -το ποσοστό στους άνδρες είναι 15%.
Το 80-90% των ουρολοιμώξεων προκαλούνται από το κολοβακτηρίδιο (E.coli).

Πιάσιμο μετά την άσκηση

Κάποιες φορές νιώθουμε πιάσιμο στο σώμα μας και οι μυς πονάνε δύο μέρες μετά από τη γυμναστική που έχουμε κάνει. Οι πόνοι αυτοί μπορούν να διαρκέσουν ακόμα και πέντε ή επτά μέρες. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την αντιμετώπιση αυτού του πόνου. Μπορείτε όμως να προλάβετε την κατάσταση ακολουθώντας τον κανόνα του 10%.

Οδηγίες καλοκαιριού

Προσοχή στον ήλιο!

Τις πρώτες μέρες χρειάζεται πολύ υψηλός δείκτης προστασίας και ελεγχόμενες «δόσεις» ηλιοθεραπείας, που θα αυξήσετε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.
Προστατέψτε την επιδερμίδα του προσώπου από τις ελεύθερες ρίζες επιλέγοντας αντηλιακά προϊόντα με αντιοξειδωτικές ουσίες.

Καρκίνος του Δέρματος

Πόσο συχνός είναι;

Oι διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος αποτελούν σήμερα την πιο συχνά εμφανιζόμενη μορφή καρκίνου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο έχουμε περισσότερα καινούρια κρούσματα καρκίνων του δέρματος σε σύγκριση με το συνολικό άθροισμα των νέων περιστατικών καρκίνων μαστού, προστάτη, πνευμόνων και εντέρου μαζί. Ο συνολικός κίνδυνος εμφάνισης κάποιου τύπου καρκίνου του δέρματος στη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου στις δυτικές κοινωνίες εκτιμάται σε ποσοστό 20% (1 στους 5).

Χρόνια ουλίτιδα


Η ουλίτιδα που αφήνεται χωρίς θεραπεία μπορείνα αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων μορφών καρκίνου στις γυναίκες που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περισσότερες από 65.000 εθελόντριες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ιστορικό χρόνιας ουλίτιδας σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του πνεύμονα και του οισοφάγου, ακόμα και στις γυναίκες οι οποίες ουδέποτε είχαν υπάρξει καπνίστριες.

Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα για θερμοπληξία

Τι ξέρετε για την θερμοπληξία; Το ερώτημα δενείναι ρητορικό αλλά ουσιαστικό, διότι η παρατεταμένη έκθεση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σαν κι αυτές που επικρατούν μέρες τώρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι κύριος παράγοντας κινδύνου για την εμφάνισή της.