Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Ποια είναι τα συμπτώματα και τα σημάδια της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια σοβαρή ασθένεια, η οποία μπορεί επίσης να καθορίσει σημαντικές μορφές αναπηρίας, αλλά μπορεί να είναι δύσκολη η διάγνωση. Πώς εξηγείτε αυτή την προφανή αντίφαση; Οι μηχανισμοί πρόκλησης βλάβης της σκλήρυνσης κατά πλάκας , οι οποίοι αντιμετωπίζονται εκτεταμένα στην ειδική κάρτα , μπορούν να εξελιχθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλώντας λίγα συμπτώματα και πάνω από όλα συμπτώματα που δεν είναι
συγκεκριμένα για τη συγκεκριμένη ασθένεια (μη συγκεκριμένα), αλλά μπορούν να συσχετιστούν με πολλές άλλες καταστάσεις. Τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα απεικόνισης έχουν επιτρέψει την αναγνώριση μορφών σκλήρυνσης κατά πλάκας στα οποία οι αλλοιώσεις που είναι χαρακτηριστικές της νόσου είναι παρούσες στον εγκέφαλο, χωρίς να εκδηλώνονται ποτέ συμπτώματα. αυτή η κατάσταση ονομάζεται ραδιολογικώς απομονωμένο σύνδρομο (στο αγγλικό ραδιολογικώς απομονωμένο σύνδρομο: RIS).


Πολλαπλή σκλήρυνση
Τι είναι η πολλαπλή σκλήρυνση

 Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια απομυελινωτική νευροεκφυλιστική ασθένεια , δηλαδή με βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα . Για πολλά χρόνια έχει θεωρηθεί ασθένεια λευκού περιεχομένου του κεντρικού νευρικού συστήματος, ωστόσο ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών έδειξε επίσης μια ανάμιξη της γκρίζας ουσίας.