ΜΕΝΟΥ

ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ







Η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος για να μείνουμε προστατευμένοι από τα προβλήματα υγείας.
Συμπτώματα που ενδέχεται να κρύβουν κάτι εντελώς διαφορετικό απ' ό,τι νομίζουμε - και ως εκ τούτου πρέπει να τα έχουμε το νου μας και να πάμε αμέσως στον γιατρό, εάν τα εκδηλώσουμε.
«Δαχτυλίδι» γύρω από την ίριδα
Αν είστε κάτω των 55, τότε κοιτάξτε στον καθρέφτη γύρω από το χρωματιστό κέντρο των ματιών. Αν δείτε ένα ανοικτόχρωμο, σαν από κερί δακτύλιο γύρω τους, σημαίνει ότι έχετε αυξημένη χοληστερόλη.
Πληγή στο στόμα που δεν κλείνει σε τρεις εβδομάδες
Μπορεί να σημαίνει κακοήθεια. Ιδιαιτέρως ύποπτη σε καπνιστές και πότες.
Πόνος στα «καλάμια»
Ο ανεξήγητος πόνος στα πόδια που εμφανίζεται την ώρα της βάδισης και εξαφανίζεται με την ακινησία υποδηλώνει αρτηριοσκλήρυνση.
Αλλαγές στο στήθος
Ισχύει για άντρες και γυναίκες. Οποιαδήποτε αλλαγή – από ένα εξόγκωμα και πόνο έως αλλαγή στη θηλή ή στο δέρμα – είναι ύποπτη.
Αλλαγή στα νύχια
Αν κοιτάξουμε τα νύχια μας από το πλάι, θα δούμε πως στο σημείο όπου ενώνονται με τα «πετσάκια» υπάρχει κάτι σαν «σκαλοπατάκι». Αν αυτό το βαθούλωμα χαθεί και το νύχι μοιάζει να βγαίνει σε ευθεία γραμμή από το δέρμα, ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη καρκίνου του πνεύμονα.
Ιδρώτας τη νύχτα
Αν εμφανίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως υποδηλώνει φυματίωση ή λέμφωμα.
Πρήξιμο στο καλάμι
Αν είστε γυναίκα και παίρνετε αντισυλληπτικά, έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση ή έχετε κάνει πολύωρο ταξίδι, τότε υπάρχει πιθανότητα να αποτελεί ένδειξη θρόμβωσης.
Δυσκολίες στην κατάποση
Αν δυσκολεύεστε να καταπιείτε την τροφή σας και έχετε κόμπο στο λαιμό ίσως υποδηλώνει καρκίνο του οισοφάγου.
Ακανόνιστος καρδιακός παλμός
Η καρδιά πρέπει να χτυπάει με ρυθμό και με 60-100 παλμούς το λεπτό. Αν η δική σας χτυπάει όπως θέλει, μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιακής αρρυθμίας.
Αλλαγή σε κάποια «ελιά»
Οποιαδήποτε αλλαγή στο σχήμα, στο μέγεθος, στο χρώμα, στα όρια ή στην υφή μιας ελιάς του δέρματος, πρέπει να ελέγχεται αμέσως.


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ