Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Κλάμα του μωρού: Αποκωδικοποιείστε το

Για τους νέους γονείς η ανακάλυψη αποτελεί “μάννα εξ ουρανού”. Φτιάχτηκε συσκευή που αναλύει το κλάμα του μωρού και εξηγεί στους γονείς για ποιο λόγο το παιδί του κλαίει.

Η συσκευή αποτελείται από ένα ειδικό μαξιλαράκι εξοπλισμένο με έναν πομπό ο οποίος καταγράφει και αναλύει το κλάμα του μωρού και ένα βραχιόλι δέκτη που το φορά ο γονιός. Όταν η συγκεκριμένη διαδικασία ολοκληρωθεί, τότε ο πομπός στέλνει στο βραχιολάκι ένα μήνυμα και στη συνέχεια εκείνο δείχνει με τη βοήθεια μιας ελαφριάς δόνησης και των φωτεινών ενδείξεων αν πρόκειται, π.χ., για πείνα, πάνα ή κάποια άλλη αιτία.

Σύμφωνα με τη δημιουργό του Χανσούκ Λι, συνήθως το κλάμα του μωρού ποικίλλει ανάλογα με την ανάγκη του. Σκοπός λοιπόν της συσκευής είναι η καταγραφή των διαφορετικών μοτίβων του βρεφικού κλάματος και ο διαχωρισμός του καθενός. Αν και για την ώρα η «θαυματουργή» συσκευή παραμένει πειραματική, στην περίπτωση που τα όσα περιγράφουν οι επινοητές του είναι πραγματικά δεν αποκλείεται να τη δούμε σύντομα στην αγορά, να μονοπωλεί μάλιστα το ενδιαφέρον κυρίως των μπαμπάδων