Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ
multiple sclerosis diet
multiple scerosis treatment
Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Είναι καιρός η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας να βγει από το σκοτάδι και να έρθει στο «φως της ημέρας».
7 μήνες στο πρωτόκολλο: Μια νέα μαρτυρία!
Πως αποφεύγω την καταπόνηση με τις συνεχείς ενέσεις; - Μια χρήσιμη πρόταση
Μαρτυρία Σχετικά με το πρωτόκολλο
Το νέο μου blog αφιερωμένο σε συνταγές.
Έλληνας γιατρός που εφαρμόζει το πρωτόκολλο!
Δηλώσεις διάσημου γιατρού: Επιτυχία με το πρωτόκολλο σε 60 ασθενείς!
Επεισόδιο 2ο: Σημαντικά συμπεράσματα - μεγάλες αποφάσεις
Πώς μας βλάπτουν τα βαρέα μέταλλα.

Podcasting: Ακούστε το πρώτο επεισόδιό μου!

Πως να ξεκινήσετε το πρωτόκολλο του Dr Klenner.
podcasting headset
multiple sclerosis recipes

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι ένα αυτοάνοσο πολυπαραγοντικό σύνδρομο του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), που αποτελείται από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Γι'αυτό το λόγο η θεραπέια της ΣΚΠ είναι ένα σύνθετο καθήκον, που δεν βασίζεται σε κάποιο "μαγικό χάπι" ή φάρμακο αλλά σε ένα ολόκληρο, νέο τρόπο ζωής. Οι "κλασσικοί" γιατροί στις περισσότερες περιπτώσεις θα σας ευχηθούν "καλή τύχη" με τη ΣΚΠ σας ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα παραδεχτούν ότι υπάρχει θεραπεία. Για την κλασσική ιατρική η διάγνωση της ΣΚΠ είναι πολύ συχνό φαινόμενο όμως οι έννοιες "Αίτια" και "Θεραπεία" είναι άγνωστες (ή γνωστές στο βαθμό που επιβάλλεται από τις φαρμακοβιομηχανίες).

Ο μόνος τρόπος για να έχετε μια επιτυχημένη μακρόχρονη ίσως και οριστική θεραπεία για την ΣΚΠ είναι πρώτα και κύρια να βρείτε τα αίτια (λάθος διατροφή, βαρέα μέταλλα, έλλειψη βιταμινών - ιχνοστοιχείων, συσσώρευση τοξινών, λάθος φάρμακα, επιβάρυνση από εμβόλια, μπλόκο ροής ενέργειας, γεωπαθητικό στρες, κα) που οδήγησαν στο πρόβλημά σας. Φυσικά τα αίτια διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν σημαίνει ότι αν κανείς έχει κάτι από τα παραπάνω θα οδηγηθεί απαραίτητα σε ΣΚΠ. Ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και αντιδρά με διαφορετικό τρόπο.

Κατόπιν θα χρειαστεί προσπάθεια, επιμονή και υπομονή για να αρχίσει η αφαίρεση με φυσικό τρόπο των αιτιών που συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί το πρόβλημα. Έτσι, θα δοθεί και η ευκαιρία στο σώμα σας να ξεδιπλώσει τους μηχανισμούς αυτοΐασης έως ενδεχομένως την πλήρη ίαση . Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση όπως ούτε το να ζεις με ΣΚΠ.

Η απόφαση να ακολουθήσει κανείς μια διαφορετική θεραπεία είναι δύσκολη. Ο δισταγμός να ξεφύγει κανείς από την "πεπατημένη" είναι μεγάλος. Αυτό είναι αναμφισβήτητο στο δυτικό καπιταλιστικό κόσμο που ζούμε. Τι κάνουμε λοιπόν;

Προσωπικά πάσχω από ΣΚΠ τα τελευταία 10 χρόνια. Από 19 χρονών. Μου πήρε τόσο πολύ για να συνειδητοποιήσω τι είναι το καλύτερο για μένα αλλά και για τόσους άλλους ανθρώπους. Χωρίς φάρμακα πλέον, χωρίς παρενέργειες... Οι τελευταίοι 9 μήνες για μένα ήταν μια πραγματική επανάσταση!

Είμαι ο Όμηρος και εδώ θα βρείτε με λεπτομέρεια την ιστορία μου καθώς και μια σειρά χρήσιμες (θέλω να πιστεύω...) πληροφορίες γύρω από τη διατροφή μου, τα διατροφικά συμπληρώματα, τις βιταμίνες που χρησιμοποιώ. Μάθετε για τα αίτια που οδήγησαν στη ΣΚΠ μου, για τα συμπτώματα και φυσικά τη θεραπεία που ακολουθώ. Όποιος έχει τη γνώση έχει και τη δύναμη για το μονοπάτi της ίασης. Σύμφωνα με την εμπειρία μου η ΣΚΠ μπορεί να αντιμετωπιστεί και τελικά να νικηθεί οριστικά αρκεί να γνωρίζουμε τη μέθοδο.

* Οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν να κάνουν με την προσωπική μου άποψη και εμπειρία γύρω από τη ΣΚΠ. Αν και πάντοτε προσπαθώ να παίρνω τα στοιχεία μου από επιστημονικές πηγές δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση ιατρικές συμβουλές. Η βασική φιλοσοφία είναι να μοιραστώ την εμπειρία μου με εσάς να σας δώσω μερικές ιδέες, να σας ενθαρρύνω περισσότερο να μην διστάσετε να ψάξετε και να δοκιμάσετε ό,τι θεωρείτε πως εξυπηρετεί την πάθησή σας καλύτερα.

** Η ιστοσελίδα έχει δοκιμαστεί με Mozilla Firefox.

σκλήρυνση κατά πλάκας

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ! (...που λέει και το άσμα)

Παλεύοντας με το θεριό. Περήφανος, αισιόδοξος.

Οι τελευταίοι 5 μήνες μου έδωσαν μια νέα προοπτική. Προσπάθησα να συγκεντρώσω όλα μου τα σύνεργα. Σκέψη, σημειώσεις, γεγονότα και προβληματισμούς και να'μαι. Δυνατότερος μπροστά σε μια περίοδο απαιτητικότερη όπου τα πράγματα κινούνται αργότερα αλλά με σταθερότητα. Σκέφτομαι πως αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε κάποια σημεία αυτής της περιόδου θα τα ξεχώριζα στους εξής τίτλους:

1. Πόνοι

2. Συμπεράσματα γύρω από τη χρήση της βιταμίνης Β1(Θειαμίνη)

3. Fish Oil

4. Προβλήματα ούρησης

5. Καταπόνηση αρθρώσεων

...και εξηγούμαι:

1. Πόνοι

Τα τελευταία χρόνια έχω ταλαιπωρηθεί από πόνους σε σταθερή βάση. Συνήθως στους μυς των ποδιών και στους τένοντες. Ο πόνος γινόταν έντονος τα βράδια ενώ με ανακούφιζε η χρήση παυσίπονης αλοιφής ή μασάζ. Μερικές φορές μάλιστα κούτσαινα όχι από αδυναμία ή κούραση αλλά απ΄τον πόνο. Ο ολιστικός γιατρός μου με συμβούλεψε να χρησιμοποιήσω βιταμίνη C 1000mg (που περιέχει επίσης οργανικό Θείο με αποτοξινωτικές ιδιότητες) τρεις φορές την ημέρα για ένα μήνα. Φυσικά η συμβουλή ήταν να τη συνεχίσω αφού σύμφωνα και με το προτόκολλο του Klenner η εν λόγω βιταμίνη είναι πολύ βασική στην αντιμετώπιση της ΣΚΠ. Μέσα σε ένα μήνα δεν είχα κανένα πόνο μέχρι και σήμερα.

Η βιταμίνη C βοηθάει ώστε τον οργανισμό να προλαμβάνει καλύτερα μια σειρά προκλήσεις με πρώτη και κύριο το κρύωμα.

Η Β1 επίσης είναι γνωστή για τον παυσίπονο ρόλο της.

Στο προτόκολλο αναφέρεται:

“Βιταμίνη C: Η χρήση μεγάλων καθημερινών δόσεων βιταμίνης C θα αποτρέψει μια υποβόσκουσα αρρώστεια και θα βοηθήσει στο μεταβολισμό. 10 με 20 grams θα έπρεπε να παίρνονται ημερησίως από το στόμα σε ξεχωριστές δόσεις. (Ascorbic Acid (Vitamin C):The use of high daily doses of vitamin C will prevent a superimposed illness and will lend itself in metabolism. Ten to twenty grams should be taken daily by mouth in divided doses.)”

2. Συμπεράσματα γύρω από τη χρήση της βιταμίνης Β1(Θειαμίνη)

Αρχικά ξεκίνησα με μια ένεση θειαμίνης (Β1) των 200mg ενδομυϊκά. Ο τρόπος με τον οποίο "πετάχτηκα" στην κυριολεξία ήταν εκπληκτικός. Ο γιατρός μου με συβούλεψε ότι χρειαζόταν να ανέβω στα 300mg ημερησίως. Το έκανα για 10-15 μέρες όμως δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενα αφού η απορρόφηση της Β1 από τα κύτταρά μου δεν ήταν ακόμα επαρκής αλλά και ο οργανισμός μου ήταν σε έλλειψη. Έτσι δεν είδα μεγάλη διαφορά όπως περίμενα. Ύστερα από μερικές εβδομάδες σε αυτή τη δόση (300mg) συζητώντας με το φίλο μου Jeff με ενημέρωσε ότι μια καλή ποσότητα θα ήταν τα 400mg. Συνήθως αυτή είναι η ποσότητα για άνδρες ενώ πέφτει 200-300mg συνήθως για τις γυναίκες.

Αύξησα τη δόση στα 400mg, αφού φυσικά πήρα και η συγκατάθεση του γιατρού μου. Αυτή τη φορά η διαφορά ήταν μεγάλη. Από την πρώτη κιόλας ένεση.

Μέχρι τώρα, κάθε φορά που κάνω την ένεση νιώθω μεγάλη ανακούφηση και όπως πάντα έχω κάνει διάφορες δοκιμές για να σιγουρεύτω ότι δεν είναι απλά στο κεφάλι μου όλα αυτά. Όχι σχετικά με την επίδραση της Β1. Αυτή είναι βεβαιωμένο ότι είναι απαραίτητη αλλά για τη δόση. Μετά από δυο μήνες, όπου εξετάστηκα, πάλι ο γιατρός μου ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσα να επανέλθω στα 300mg εκτός εάν ένιαθα ότι αυτό με πήγαινε πίσω οπότε και να πήγαινα και πάλι στα 400mg. Ύστερα από μερικές μέρες αφού επέστρεψα στα 300mg όλες οι αμφιβολίες εξαφανίστηκαν. Επανήλθα αμέσως στα 400mg.


Χρησιμοποιώ μια ένεση 400mg Β1καθημερινά ενδομυϊκώς από τον Αύγουστο - Σεπέτμβριο εκτός από την ημέρα που κάνω την Β12 ενδομυϊκώς. Ο λόγος είναι ότι η Β12 περιέχει ήδη 250mg Β1. Έτσι συμπληρώνω άλλα 100mg στην ίδια ένεση μόνο για τη συγκεκριμένη μέρα.


Η Θειαμίνη (Β1) με έκανε να ψάξω περισσότερ σχετικά με το ρόλο που παίζει στη ΣΚΠ.

Βοηθάει στην αποβολή βαρέων μετάλλων (ένα βασικό Αίτιο στην ΣΚΠ) και μαζί με τη Β12 παίζει καθοριστικό ρόλο για την ενδυνάμωση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Παράγοντες που δεσμεύουν Β1 από τον οργανισμό είναι το κάπνισμα αλλά και τα γλυκά. Σύμφωνα με το προτόκολλο του Klenner όσοι πάσχουν από ΣΚΠ είναι σε ανεπάρκεια βιαταμίνης Β1, Β2, Β6 αλλά και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η λήψη αυτών των βιταμινών (συμπεριλαμβανομένης και της C) γίνεται σε μεγαδόσεις. Πολλαπλάσιες από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση αφού μόνο έτσι λειτουργούν ως φάρμακα και λειτουργούν θεραπευτικά.


Ας υπενθυμίσω κάποια σημεία και πάλι από το προτόκολλο:

(“Response of Peripheral and Central nerve Pathology to Mega-Doses of the Vitamin B-Complex and Other Metabolites”...)

"Η ανταπόκριση της Περιφερικής και Κεντρικής Νευρικής Παθολογίας σε μεγαδόσεις του συμπλέγματος βιταμινών Β και άλων μεταβολιτών"

“Early Use of Thiamin Hydrochloride in Neurological Diseases
In the late thirties, Stern from Columbia University, was employing thiamin hydrochloride intraspinally with astonishing results in Multiple Sclerosis. He reported taking patients to the operating room on a stretcher, and following 30 mg. thiamin given intraspinally, they would walk back to their room.”

" Η πρώιμη χρήση Θειαμίνης στις νευρολογικές παθήσεις

Στο τέλος της δεκαετίας του 30, ο Στερν από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, έδινε Θειαμίνη (Β1) στο νωτιαίο μυελό με εκπληκτικά αποτελέσματα στην ΣΚΠ. Ανέφερε ότι έπερνε ασθενείς στο χειρουργείο σε φορείο και δίνοντας 30mg θειαμίνη μπορούσαν να γυρίσουν περπατώντας στα δωμάτιά τους."

“Thiamin hydrochloride: 300mg to 500mg, 30 minutes before meals and bed hour, and during the night if awake. The higher amounts in long-standing cases. This requirement is high, since much is lost through action of gastric juices and loss due to perspiration; 400 mg. daily by needle, given intramuscularly…”

Θειαμίνη: 300mg - 500mg, 30 λεπτά πριν τα γεύματα και τον ύπνο, και κατά τη διάρκεια της νύχτας αν είστε ξύπνιος. Οι μεγαλύτερες δόσεις σε πιο επίμονες περιπτώσεις. Αυτή η απαίτηση είναι υψηλή, αφού πολύ θειαμίνη χάνεται από η δράση των γαστρικών υγρών και της εφίδρωσης. 400mg ημερησίως ενδομυϊκώς..." Για περισσότερα Προτόκολλο του Klenner.

“Cobalamin (Vitamin B12): Technically, B12 is cyanocobalamin….”, “ B12 is recognized as a factor in the synthesis of myelin…”

"Ουσιαστικά, η Β12 είναι η Κυανοκομπαλαμίνη...", "η Β12 αναγνωρίζεται σαν παράγοντας για τη σύνθεση μυελίνης..."

Ρωτώντας τον Jeff αν υπάρχει μια συγκεκριμένη περίοδος ασφάλειας όπου μπορεί κανείς να σταματήσει τη χρήση βιταμίνης Β1 η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική:

"I would stay with the thiamine for life unless your healing is complete for a sustained period of time and any discovered underlying causes have been corrected. Then you could consider reducing it a little for a time. Dale has continued. Someone named Paul Ferrari was told by Dr. Klenner that he could stop after ten years of symptom free living. He continued it anyway. He has also been symptom free for 30 years".

"Θα συνέχιζα τη θειαμίνη για μια ζωή εκτός εάν η θεραπεία σου είναι πλήρης για μια μεγάλη περίοδο και κάθε αίτιο έχει διορθωθεί. Μετά θα μπορούσες να σκεφτείς να τη μειώσει λίγο για ένα διάστημα. Ο Dale συνέχισε. Ο Dr Klenner είπε σε κάποιον ονόματι Paul Ferrari ότι θα μπορούσε να σταματήσει μετά 10 χρόνια χωρίς συμπτώματα. Συνέχισε (σσ ο Ferrari) ούτως ή άλλως. Είναι επίσης (εννοεί ο Ferrari όπως και ο Dale) χωρίς συμπτώματα για 30 χρόνια"

Όσο για τη Β12 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί η μεθυλκομπαλαμίνη σε ταμπλέτες όπως έμαθα από το φίλο μου G. που τη χρησιμοποιεί. Όμως μάλλον δεν έχει τέτοια δραστικότητα όσο η ενδομυϊή της μορφή.


3. Fish Oil

Μερικά φάρμακα που χρησιμοποιούνατι για τη ΣΚΠ μπορεί να αλλάζουν ενίοτε (πχ ομοιοπαθητικά για την αντιμετώπιση των κρυωμάτων ή της μιας ή της άλλης αδυναμίας). Όμως υπάρχουν μερικές ουσίες όπως είναι η βιταμίνη Β1 και η Βιταμίνη Β12 ή μερικά συμπληρώμτα διατροφής όπως το Fish Oil τα οποία πιστεύεται ότι θα ακολουθούν τη θεραπεία μας για πολλά χρόνια.

Όπως προείπα η έλλειψη σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα καθώς και η διαταραγμένη μεταξύ τους αναλογία είναι σχεδόν κανόνας για ασθενείς με ΣΚΠ. Μια πολύ καλή πηγή γι αυτά είναι το Fish Oil. Εγώ χρησιμοποιώ το E-EPA που περιέχει 78% ΕPA ενώ άλλα Fish Oil περιέχουν 18-20% και με βοηθάει πραγματικά. Όπως έχω αναφέρει μερικά από αυτά μπορεί να παρθούν και από τροφές (λαχανικά, έλαια λαχανικών όπως ηλιέλαιο κα).

4. Προβλήματα ούρησης

Τα προβλήματα στην ούριση εμφανίστηκαν περίπου ένα χρόνο μετά τη διάγνωσή μου, Συγκεκριμένα είχα δυσκολία στην έναρξη της ούρησης και όχι ακράτειες όπως συμβαίνει επίσης πολύ συχνά. Γι'αυτό έπρεπε συνεχώς να πηγαίνω στην τουαλέτα και κάθε φορά νόμιζα πως "αυτό ήταν" μέχρι μετά από λίγο να διαπιστώνω πως δεν ήταν έστι και ότι θέλω να ξαναπάω εώς ότου νιώσω ανακούφιση. Ξεκίνησα να πίνω αλκαλικό νερό ύστερα και απο συμβουλή του γιατρού μου το Σεπτέμβρη. Την πρώτη κιόλας εβδομάδα είδα τα πρώτα σημάδια. Στην αρχή ουρούσα κάθε 30 λεπτά περίπου(!) ακόμα με δυσκολία. Στον πρώτο μήνα η ούρησή μου έγινε πολύ πιο φυσιολογική. Δεν έννοιωθα ένα ελαφρό πολύ ενοχλητικό πόνο όπως πριν. Κάποια βράδυα ήταν σα να μην είχα ποτέ πρόβλημα αφού η ούρηση γινόταν πραγματικά αβίαστα.

Κάθε φορά, εδώ και ένα χρόνο, που έχω μια επιτυχία σε ένα σύμπτωμα της ΣΚΠ αναρωτιέμαι αν πραγματικά αυτό έχει να κάνει με το λόγο που εγώ το συνδέω. Έτσι, όπως προείπα κάνω κάποια τεστ για να το διασταυρώσω.
Τα προβλήματα στην ούρησή μου μοιάζουν να επανέρχονται μέρα με τη μέρα όποτε σταματάω να πίνω την απαραίτητη ποσότητα αλκαλικού νερού (προσπαθώ 1,5 lt ημερησίως τουλάχιστο). Το παρατήρησα όταν χρειάστηκε να φύγω τα Χριστούγεννα όπου δεν μπορούσα να έχω μαζί μου τον ιονιστή. Τώρα ξέρω.

5. Καταπόνηση αρθρώσεων

Πολλές χρόνιες παθήσεις έχουν να κάουν με το μπλόκο ροής ενέργειας που ρέει στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό οι Κινέζοι το ήξεραν 3000 χρόνια πριν. Η ροή αυτή για καποιους λόγους (ουλές, χειρουργειά, δυστυχήματα κα) διακόπτεται. Στην τελευταία μου αναφορά ανάμεσα σε άλλα ανέφερα και μια πίεση και πόνο που ένιωθα στα γόνατα μετά από ορθοστασία. Αυτό, σύμφωναμε το γιατρό μου ΄στερα από εξέταση οφειλόταν σε μπλόκο ροής ενέργειας σις αμυγδαλές. Έκανα 8 ενέσεις προκαΐνης, ουσία που βοηθά στην ροή της ενέργειας. Αυτού του είδους η θεραπεία ονομάζεται Neural Therapy. Ο βελονισμός καθώς και η βιταμίνη Ε σε λάδι μπορεί να βοηθήσουν κυρίως σε ουλές και άλλα σημεία. Τα αποτελέσματα ήταν εμφανή. Μέχρι σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Τι υπάρχει λοιπόν ακόμα στην ΣΚΠ μου;

Αν και οδηγώ άνετα το μηχανάκι μου εξακολουθώ να έχω κάποια προβλήματα. Νιώθω λίγο αργός στην κίνηση. Τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αντιληπτό σε κάποιον αλλά υπάρχει ακόμα η ανάγκη να βελτιωθεί η κινητικότητά και η ισορροπία μου μέχρι να τρέξω.

Επίσης με ταλαιπωρεί ακόμα η δυσκοιλιότητα. Είμαι βέβαια πολύ καλύτερα απ'ότι παλιότερα αλλά μερικές φορές όταν χάσω μια ημέρα οι επόμενες δυο ή τρεις είναι πραγματικά δύσκολες. Μούδιασμα, απώλεια ισορροπίας, αυπνία, πόνος αυτά είναι τα αποτελέσματα έστω και πολύ προσωρινής δυσκοιλιότητας. Ύστερα τα πάντα γίνονται και πάλι κανονικά. Γι'αυτό, πρέπει να εξετάζομαι σε τακτά διαστήματα σχετικά με τη διατροφή ώστε να βοηθάω την πέψη. Ο γιατρός μου ισχυρίζεται ότι σχεδόν οι περισσότερες χρόνιες παθήσεις αλλά και πολύ απλούστερες αρρώστειες έχουν τη βάση τους στην κακή λειτουργία του εντέρου.
Επίσης πρέπει επιτέλους να πάρω περισσότερο στα σοβαρά το ζήτημα της άσκησης. Οι διατάσεις σίγουρα βοηθάνε (όποτε γίνονται) αλλά δεν φτάνουν...

Είναι πάντα πρόβλημα όταν δεν έχεις καιρό.

Αυτά για τώρα. Αν προκύψει κάτι θα σας ενημερώσω...

Όμηρος

συμπτώματα σκλήρυνση κατά πλάκαςΚορυφή σελίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου