ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Δυσκοιλιότητα

Η δυσλειτουργία του εντέρου είναι, δυστυχώς, πολύ συνηθισμένη σε άντρες και γυναίκες, κυρίως λόγω καθιστικής ζωής, διατροφής και στρες. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη, εντάσσοντας στο διαιτολόγιό σου τις παρακάτω τροφές.

Φρόντισε να βάλεις στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σου τα τις παρακάτω τροφές και θα δεις διαφορά πολύ σύντομα. Αν μάλιστα τις συνδυάσεις με συστηματική άθληση, περισσότερο νερό, λιγότερα γαλακτοκομικά και λιγότερο άγχος [λέμε τώρα!!] τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά.

#1 Αρχικά το ελαιόλαδο.

Μην το φοβάσαι. Και να το προτιμάς ωμό. Πρόσθεσέ το στις σαλάτες σου σε λίγο μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που έχεις συνηθίσει ώστε να εκμεταλλευτείς τις ιδιότητές του ως φυσικού καθαρκτικού.

#2 Βάλε σπόρους στη ζωή σου.

Σουσάμι, σπόροι ροδιού, σταφίδες, λιναρόσπορος ακόμη και λιωμένοι σπόροι όπως η βρώμη και το πίτουρο κάνουν "δουλειά". Πρόσθεσέ τα στη σαλάτα σου η μασούλησέ τα σαν σνακ μέσα στη μέρα και θα δεις διαφορά.

#3 Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Ανήκουν στην κατηγορία των υδατανθράκων που καταλήγουν στο παχύ έντερο και διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τις κενώσεις. Τις βρίσκεις σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

#4 Φρούτα

Όλα τα φρούτα βοηθούν. Εστίασε όμως κυρίως στα αχλάδια, τα δαμάσκηνα -σε όλες τις μορφές τους, από ωμά έως κομππόστα- σύκα, σταφύλια και ακτινίδια. Με την ίδια λογική, φυσικά, μπορείς να καταναλώσεις όλα τα φρούτα και σε μορφή χυμού για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

#5 Λαχανικά

Όλα βοηθούν, κυρίως μαγειρεμένα. Το καρότο και το σπανάκι μάλιστα, μπορεί να κάνουν θαύματα.

#6 Και λίγο ψωμάκι θα βοηθήσει.

Κυρίως αν είναι ολικής άλεσης. Ακόμη και τα παξιμαδάκια "λειτουργούν".
 Περισσότερο νερό και κίνηση, λιγότερο στρες και γαλακτοκομικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ