ΜΕΝΟΥ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΙΜΟΔΩΤΩΝ


Η συγγραφή οδηγού επιλογής αιμοδοτών (ενός ακόμη) θεωρήθηκε απαραίτητη μετά από μία συνάντηση ιατρών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας 3ης και 4ης ΥΠΕ το 2012, κατά την οποία έγινε εμφανές ότι οι διαφορές στα κριτήρια επιλογής αιμοδοτών μεταξύ Υπηρεσιών δημιουργούν σύγχυση και προκαλούν δυσαρέσκεια τόσο στο προσωπικό όσο και στους υποψήφιους αιμοδότες.
Σκοπός μας ήταν να αποσαφηνιστούν σημεία αμφιλεγόμενα ή τουλάχιστον να αντιπαρατίθεται αιτιολογημένα η δική μας πρόταση σε αυτά.

Αναρτώντας τον οδηγό στον ιστότοπο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, θεωρήσαμε ότι η πρόσβαση θα έπρεπε να είναι ελεύθερη τόσο σε επαγγελματίες υγείας, όσο και σε υποψήφιους αιμοδότες. Ωστόσο, παρακαλούνται οι υποψήφιοι αιμοδότες που θα ανατρέξουν στον οδηγό, να μη διστάσουν να ζητήσουν διευκρινιστικές πληροφορίες από υπεύθυνο προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας στην οποία σκοπεύουν να προσφέρουν αίμα, δεδομένου ότι σε όλα τα μέρη του κόσμου θεωρείται θεμιτό να υπάρχουν διαφορές στα κριτήρια επιλογής μεταξύ των διαφόρων Υπηρεσιών. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, η τελική απόφαση επαφίεται στην κρίση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας.
Σε περίπτωση νέων επιδημιολογικών δεδομένων για νοσήματα μεταδιδόμενα με το αίμα, παρακαλούμε να λαμβάνονται υπ' όψιν τα τελευταία δεδομένα που θα εμφανίζονται στον ιστότοπο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και σε άλλους έγκυρους ιστότοπους, όπως του Ε.ΚΕ.Α., CDC κ.λπ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ