ΜΕΝΟΥ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

κίνδυνοι όταν τρως γκρέιπφρουτ

Είναι η εποχή που τα γκρέιπφρουτ εμφανίζονται και πάλι στα ράφια με τα φρέσκα φρούτα. Πριν, όμως, ρίξεις μερικά στο καλάθι σου, πρέπει να διαβάσεις κάποια πράγματα που αφορούν αυτό το φρούτο και ίσως δεν γνώριζες μέχρι σήμερα. Σίγουρα είναι μια υγιεινή επιλογή καθώς περιέχει βιταμίνη C και φυτικές ίνες, όμως...

Δεν αδυνατίζεις

Μπορεί κάποιοι να την επέλεγαν ακόμα και τη δεκαετία του '30 για να αδυνατίσουν, όμως στην πραγματικότητα η δίαιτα γρκρέιπφρουτ δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Το σκεπτικό της είναι ότι το φρούτο όταν καταναλώνεται πριν από φαγητό, χάρη στα ένζυμα που περιέχει βοηθάει στην καύση λίπους.
Σύμφωνα με την American Dietitic Association (ADA), καμία δίαιτα που στηρίζεται σε ένα μόνο φρούτο ή σε μια κατηγορία τροφών δεν βοηθά στην καύση λίπους και τη διατήρηση του μειωμένου βάρους.

Δεν συμβαδίζει με κάποια φάρμακα

Δεν πρόκειται για ένα, ούτε για δύο. Πάνω από 85 φάρμακα έχει διαπιστωθεί ότι είναι ασύμβατα με την κατανάλωση γρέιπφρουτ. Επίσης, σύμφωνα με το University of Florida, τα συστατικά του μπορεί να αυξήσουν τον βαθμό απορρόφησης φαρμάκων και να υπάρξει υπερδοσολογία.

Μπορεί να συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού

Έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, έχουν συνδέσει την κατανάλωση γκρέιπφρουτ με τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.







Δεν βοηθάει στο χαμόγελό σου

Το κιτρικό οξύ στο γκρέιπφρουτ μπορεί να ερεθίσει το στόμα σου αλλά και τον λαιμό. Επίσης, αυτό το οξύ μπορεί να κάνει ζημιά στο σμάλτο των δοντιών σου. Έχε στο νου σου να μην βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά την κατανάλωση αυτού του φρούτου.

Ίσως σε πειράζει στο στομάχι

Αν έχεις ευαισθησία στο στομάχι, ίσως θα έπρεπε να περιορίσεις την κατανάλωση γκρέιπφρουτ. Το κυτρικό του οξύ μπορεί να κάνει χειρότερους τους στομαχόπονους.
Προσοχή: Η λύση δεν είναι να μην πάρεις ποτέ ξανά γκρέιπφρουτ. Άλλωστε, τα συστατικά του υπόσχονται και πολλά καλά στον οργανισμό όπως για παράδειγμα ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και μείωση του άγχους.  Απλά, πριν το (ξανα)βάλεις στη διατροφή σου, φρόντισε να έχεις συμβουλευτεί τον γιατρό σου

 Παρέχεται από: ladylike.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ