ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΥΣΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΥΣΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ. ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΟΜΩΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
Το σώμα των ανδρών από την κατασκευή του είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να φθάνει στην ολοκλήρωση της σεξουαλικής χαράς. Πρέπει να είναι τελείως ήρεμο και χαλαρό.
Έτσι, λοιπόν, εάν στο σεξ υπάρχει κάποια έννοια απειλής, π.χ. μειωμένης απόδοσης, τότε όλο το σώμα και ο εγκέφαλος δραστηριοποιείται έντονα από την έννοια του φόβου μίας επίθεσης.
Η αδρεναλίνη παράγεται σε μεγάλες ποσότητες, η καρδιά χτυπά σε «τρελούς» ρυθμούς, τα αγγεία σε όλο το σώμα έρχονται σε μια γενικευμένη σύσπαση, έτσι ώστε δεν υπάρχει επαρκής αιμάτωση για την στύση. Στο σημείο αυτό αρχίζει ο φαύλος κύκλος του φόβου, της αδυναμίας και της επανασύσπασης και η περαιτέρω ανικανότητα.
Στη σκλήρυνση κατά πλάκας μόνο στα προχωρημένα στάδια σε όλη αυτή την διαδικασία προστίθεται και μια οργανική αιτιολογία. Κυρίως, όταν υπάρχουν στελεχιακές ή περιθαλαμικές βλάβες.
Βέβαια, οι περιπτώσεις είναι πολύ λιγότερες σε σύγκριση με άλλες, όπως η χρήση φαρμάκων, κατάθλιψη ή διαβήτης.
Στην ουσία, στις διαταραχές της στύσης στη σκλήρυνση κατά πλάκας ο ασθενής έχει περισσότερο να παλέψει με τον μύθο, που συνδέει την διαταραχή αυτή με την νόσο, παρά με την ασθένεια την ίδια.
Σε αυτές τις περιπτώσεις εξειδικευμένη ψυχική υποστήριξη σε συνδυασμό με σύντομη χορήγηση αναστολέων της φωσφοδιεστεράσης λύνει το πρόβλημα.
Μόνο που η αγωγή πρέπει να γίνεται σύντομα, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος και διαιωνίζεται το πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ