ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Διαθέσιμο στην Ευρώπη το νέο φάρμακο της Novartis για την σκλήρυνση

30 Ιανουαρίου 2009

Η σκληρή διαμάχη της Novartis με την Bayer για τα δικαιώματα της θεραπείας του Betaseron έδωσε τελικά τον ολικό έλεγχο του φαρμάκου στην Bayer επιτρέποντας στην Novartis να προωθήσει την δικιά της έκδοση του φαρμάκου το 2009.

extaviaΈτσι, η Novartis AG ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του νέου φαρμάκου με όνομα Extavia, την δικιά της έκδοση του Betaseron, μια ανοσοτροποποιητική ενέσιμη (μέρα παρά μέρα) θεραπεία ιντερφερόνης βήτα-1b για την σκλήρυνση.

Το νέο φάρμακο Extavia που εγκρίθηκε πέρυσι για την θεραπεία της μορφής των εξάρσεων/υφέσεων της σκλήρυνσης, θα κυκλοφορήσει πρώτα στις χώρες της Γερμανίας και της Δανίας και μετά σταδιακά σε όλες της ευρωπαϊκές χώρες το αργότερα στα μέσα του 2009.

Το Extavia είναι το πρώτο από μια νέα σειρά φαρμάκων από την Novartis που προγραμματίζεται να συμπεριλάβει καθιερωμένες θεραπείες αλλά και νέες καινοτόμες θεραπείες για ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση.



2 σχόλια:

  1. TA ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ